KNAB vēlas pretkorupcijas tēmu iekļaut skolu mācību programmās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai veicinātu jauniešu neiecietību pret korupciju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izstrādā metodisko materiālu «Pretkorupcijas mācību stunda vidusskolēniem», kuru skolotāji varēs izmantot skolēnu apmācībai par svarīgākajiem pretkorupcijas jautājumiem, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses pārstāve Inta Šaboha.

KNAB iespēju robežās, piemēram, ar konkursu rīkošanu, izglītojot skolēnus par pretkorupcijas tēmām, cenšas pievērst viņu uzmanību korupcijas negatīvajām sekām.

Jauniešu izglītošana ir nozīmīgs korupcijas novēršanas aspekts, jo tieši viņi ir topošie profesionāļi, kuri strādās valsts vai privātajā sektorā, tāpēc KNAB mērķis ir panākt, lai tiktu iegūtas pilnvērtīgas zināšanas par pretkorupcijas jautājumiem.

Patlaban ar pretkorupcijas tēmu saistītie jautājumi fragmentāri ir iekļauti tādu mācību priekšmetu kā «Politika un tiesības» un «Ētika» mācību standartos.

Ņemot vērā iepriekšminēto, viena no KNAB prioritātēm izglītošanā ir pretkorupcijas tēmu iekļaušana vispārizglītojošo skolu mācību programmu saturā, lai nākotnē nodrošinātu sistemātisku korupcijas tematikas apgūšanu, uzsvēra Šaboha.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu