Balvā lati

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mācību gada beigās daudzi skolēni par sasniegumiem rajona vai valsts olimpiādēs saņem balvas.

Arī Rīgas rajona Mārupes vidusskolas 12. klases absolvents Mārtiņš Mednis (19 gadi) saņēma 15 latus par 1. vietu biznesa pamatu rajona olimpiādē. Nav daudz, bet patīkami. Mārtiņa klasē bija četri cilvēki, kas ieguva šādas balvas. Naudu piešķir pašvaldība. Puisis uzskata, ka nauda rosina mācīties labāk: «Divas reizes uz kino var aiziet un kādu našķi nopirkt.»

Taujāts, vai jaunietis lielas pūles iegulda mācībās, viņš atzīstas, ka nemācās vispār: «Esmu aizmirsis, kā tas ir — mācīties mājās, pēdējoreiz to darīju 5. klasē.» Ekonomika ir viņa mīļākais priekšmets un ar to viņš plāno saistīt turpmāko dzīvi. Vienīgi valsts olimpiādē neveicās, jo tur esot bijuši visādi gudrīši.

Tā kā tikko tika likts centralizētais eksāmens matemātikā, taujāju, kā veicās mācīšanās šajā priekšmetā. Skan atbilde: «Iepriekšējā vakarā pirms eksāmena nekāda mācīšanās nesanāca — internetā atradu labu jaunu spēlīti. Un vispār — ko cilvēks zina, to zina, pa vienu vakaru neiezubrīsi!» Jaunietis nolēmis stāties Ventspils augstskolā. Mārtiņš nesaspringst: «Augstskolā var tikt ar vidējām atzīmēm, jo galvenais ir mācību maksa. Protams, galīgi nesekmīgs nedrīksti būt, jo tad pat nauda nelīdzēs.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu