Apzināta situācija par likvidēto izglītības iestāžu izglītojamajiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) apzinājis informāciju par izglītojamajiem no likvidētajām izglītības iestādēm Latvijā. Informācija lūgta un saņemta no 27 pašvaldību izglītības pārvaldes iestādēm vai izglītības speciālistiem par 48 2009. gadā slēgto vispārējās izglītības iestāžu izglītojamajiem. Gūta skaidrība par izglītojamo atrašanās vietu, un divos gadījumos prasīta atbilstoša pašvaldību rīcība, portālu «Apollo» informēja IKVD pārvaldes vecākā referente Ina Romāne.

Lai noskaidrotu, kā tiek nodrošinātas izglītojamo tiesības uz izglītību un ievērots izglītības obligātuma princips vispārējās izglītības iestādēs, kuru slēgšanu līdz 2009. gada 27. oktobrim saskaņojusi Izglītības un zinātnes ministrija, IKVD, pamatojoties uz Izglītības likumā noteikto IKVD kompetenci, lūdza pašvaldībām iesniegt IKVD detalizētu informāciju par slēgto vispārējās izglītības iestāžu izglītojamo izvēlēto izglītības iestādi mācību turpināšanai.

Saņemtā informācija liecina, ka no 48 likvidēto vispārējās izglītības iestāžu 3679 izglītojamajiem 3577 turpina vispārējās izglītības ieguvi. Septiņi izglītojamie izbraukuši no valsts, 77 absolvējuši vispārējās pamatizglītības iestādi, desmit turpina mācības pirmsskolas izglītības iestādē, seši izslēgti no pamatizglītības iestādes 2008./2009. mācību gadā pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas un neturpina pamatizglītības ieguvi un divi nemācās.

Ņemot vērā informāciju, ka divi skolēni nav reģistrēti nevienā mācību iestādē, IKVD nosūtījis vēstuli Liepājas pilsētas un Daugavpils novada pašvaldībai ar lūgumu noskaidrot minēto divu skolēnu atrašanās vietu, veikt atbilstošu rīcību normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei un informēt IKVD par rezultātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu