Ģeometrijas vēstures 6000 gadiem veltīta izstāde

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz 25. aprīlim Liepājas Universitātē (LiepU), Kr.Valdemāra ielā 4, zālē, ikviens interesents ir aicināts apmeklēt LiepU Dabas un sociālo zinātņu fakultātes bakalaura studiju programmas «Matemātika» 3. kursa studentu projekta darba ietvaros izveidoto izstādi (LiepU docentes Vairas Kārkliņas vadībā), kas veltīta ģeometrijas vēstures 6000 gadiem.

Izstādē ir skatāmi 25 aktīvi eksponāti – sākot no vissenākās ģeometrijas līdz pat mūsdienu modernajai ģeometrijai. Pats lielākais objekts izstādē ir pasaulē augstākās – Heopsa piramīdas modelis, kurš ir 40 reižu mazāks nekā īstā piramīda, tomēr gana iespaidīgs – piramīdas modeļa augstums ir 3,65 metri, bet sānu mala ir 5,75 metrus gara. Tā kā būvniecībā nav izmantots metāls, piramīdas iekšpusē tiek veikti dažādi eksperimenti, lai pārbaudītu piramīdas enerģētisko iedarbību.

Visi izstādes eksponāti veidoti no otrreizējām izejvielām, un projekts piedalās biedrības «Latvijas zaļā josta» instalāciju konkursā. Izstādi jau aktīvi apmeklē Kurzemes skolēni. Mēneša laikā ar ģeometrijas vēsturi ir iepazinušies gandrīz 400 skolēnu, atzīstot, ka tas ir interesants veids, kā mācīties matemātiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu