Notiks skolēnu drošas velobraukšanas kampaņa

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Laikā no 25.11.-29.11. Latvijas Riteņbraucēju apvienība (LATRIT) organizē skolēnu drošas velobraukšanas kampaņu, kuras laikā piecu Rīgas pašvladības izglītības iestāžu audzēkņi bez maksas saņems velosipēdiem paredzētas diožu lampiņas, informēja Maruta Laģe.

Kampaņas mērķis ir atgādināt skolēniem, kuri arī pēc vasaras sezonas turpina pārvietoties ar velosipēdu, par nepieciešamību parūpēties par savu redzamību un drošību. Gada tumšākais laiks,kas izvēlēts kampaņas norisei, ir tam piemērotākais brīdis.

Izglītības iestādes izvēlētatas, vadoties pēc LATRIT veiktās aptaujas datiem par to, cik Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņi ceļā uz skolu un mājup dodas ar velosipēdu, kā arī par to, cik atbildīgi izglītības iestādēs notiek Ceļu satiksmes noteikumu apmācība (ar pētījuma rezultātiem drīzumā iepazīstināsim LATRIT interneta vietnē www.divritenis.lv).

Iepriekš nepubliskojot kampaņai izvēlēto skolu sarakstu, iecerēts skolēniem sagādāt patīkamu pārsteigumu - pirms stundu sākuma katrs ar velosipēdu uz skolu atbraukušais skolēns saņems mirgojošu lampiņu, kas ceļu uz mājām padarīs daudz gaišāku un drošāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu