Notiks vasaras treniņnometne programmēšanā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 4nitsirk, CC BY-SA 2.0

Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) Biznesa inkubatora start-up uzņēmums «www.valutas.info» sadarbībā ar LU Datorikas fakultāti (DF) piedāvā studentiem un vecāko klašu skolēniem piedalīties vasaras programmēšanas treniņnometnē, kas norisināsies jūlijā un augustā.

Treniņnometnes laikā dalībniekiem būs iespēja bez maksas apgūt un paplašināt PHP programmēšanas valodas zināšanas, iegūt praktiskas iemaņas, pildot uzticētos uzdevumus, kā arī iemācīties strādāt komandā, kopīgi sasniedzot izvirzītos mērķus..

«Situācija darba tirgū uzskatāmi parāda, ka viena no pieprasītākajām profesijām mūsdienās ir programmētājs, tāpēc, jau mācoties skolā, jauniešiem būtu jāattīsta analītiskā, loģiskā, radošā un matemātiskā domāšana, kā arī jāmācās rast risinājumus dažādās problēmsituācijās,» stāsta Maksims Andruhovičs, treniņnometnes organizators. «Kā programmēšanas valoda nometnei ir izvēlēta PHP, jo tā ir viegli apgūstama un to pārzinošie programmētāji ir darba tirgū pieprasīti. Pārzinot šo valodu, ir iespējams izprast programmēšanas būtību, kā arī ir vieglāk iemācīties citas programmēšanas valodas. Šī būs lieliska izdevība jauniešiem, kuriem ir interese par šo jomu, gūt zināšanas no speciālista ar 15 gadu pieredzi programmēšanā, kā arī iespēja iejusties un izprast reālo programmētāja darbu.»

Nometne notiks divās grupās jūlijā un augustā (visu mēnesi).

  • Pieteikšanās dalībai pirmajā grupā norit līdz 15. jūnijam.
  • Pieteikšanās dalībai otrajā grupā - līdz 15. jūlijam.

Pieteikumi ar norādi (Subject) «Pieteikums vasaras treniņnometnei» jāsūta uz e-pastu «camp@valutas.info». Pieteikumā jānorāda: vārds, uzvārds, augstskola, programma, mācību gads/skola, klase, tālruņa numurs un e-pasts. Pieteikumam arī jāpievieno neliela motivācijas vēstule (līdz 2000 simboliem).

Plašāka informācija: «df.lu.lv».

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Pašlaik visās 134 akreditētajās studiju programmās Latvijas Universitātē mācās vairāk nekā 16 000 studentu. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu