Skandāls Anglijas skolā: 11 gadus veciem skolēniem ļauts smēķēt

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

www.e-klase.lv

Skolā mācās grūti audzināmie pusaudži, un iepriekšējie mācību iestādes vadītāji šādu taktiku izvēlējušies, lai viņi nebēgtu no stundām, taču jaunais direktors solījis asi kritizēto praksi pārtraukt, vēsta televīzijas kompānija Sky.

Elmetas Centrālajā skolā, kas atrodas Līdsas priekšpilsētā Raundhejā, mācās 75 skolēni, kuriem ir uzvedības, emocionālās un sociālās problēmas, vēsta Sky. Skolas administrācijas pārstāvji izteikušies, ka «tas ir sarežģītākais kontingents visā pilsētā», pret kuru nepieciešama īpaša attieksme. Viena no šīs attieksmes sastāvdaļām bijusi liberālā attieksme pret smēķēšanu. No rīta skolēniem, kuri ieradušies skolā, gan atņemtas cigaretes un šķiltavas, taču skolotāji tās izsnieguši, sākoties starpbrīdim, un skolēni, to vidū pat 11 gadus veci, devušies uzsmēķēt skolas sporta laukumā.

Mācību iestādes direktors Leslijs Boids (Lesley Boid), kurš savus pienākumus sācis pildīt tikai pirms dažām dienām, stāstījis, ka šādas rīcības mērķis bijis samazināt kavējumu skaitu. Protestējot pret to, ka viņiem skolā nav ļauts smēķēt, bērni nav apmeklējuši stundas, daudzi jau pēc pirmā starpbrīža, kura laikā devušies cigarešu meklējumos, skolā vairs nav atgriezušies. L. Boids gan atzinis, ka šāda prakse nav normāla un viņa vadītā administrācija pieņēmusi lēmumu par tās pārtraukšanu.

Sky uzsver, ka tas noticis tikai pēc tam, kad izcēlies liels skandāls - ļaudis, kuri redzējuši skolēnus regulāri smēķējam sporta laukumā, vērsušies pie municipālajām varasiestādēm un medijiem. «Mēs to uztvērām ļoti nopietni. Līdzko kļuva zināms par bērnu smēķēšanu, mēs izsaucām uz sarunu skolas vadību un devām rīkojumu pārtraukt šo praksi. Esam pārliecināti, ka tā tas arī ir noticis, jo jaunieceltais direktors mums piekrita,» sacījis Līdsas pilsētas domnieks Pols Brenans (Paul Brennan).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu