Tautiskais stils, pop-art un gadsimtu mikslis jeb galda klājumu mode

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētku sajūtu pavisam viegli ikviens no mums var radīt ar dažādām mājlietām, galda noformējumu, traukiem un pat mēbelēm, kas papildinās interjeru ikdienā.

Padomus par svētku sezonas aktuālākajām mājlietām sniedz tirdzniecības centrs Domina Shopping sadarbībā ar stilisti Indru Salceviču.

Latviski tautiskais stils

Šosezon, gluži tāpat kā apģērbu modē, arī mājlietu tendencēs dominē vairāki aktuālie virzieni. Kā viens no tiem – latviešu tautai tuvais tautiskais virziens. Indra Salceviča stāsta, ka galda noformējumos būtisku lomu ieņem māla trauki, lina galdauti, koka dēlīši un bērzu koka ripas. Latviskā stila galda noformējumam piestāvēs niansētāki galda piederumi – ierasto sudrabu nomaina kapara vai dūmakaini pelēkā krāsa. Tautiskā stila galda noformējumam piestāvēs arī latviskās tradīcijās ieturēti kulinārie šedevri.

Foto: Publicitātes foto

Skandināvu stila iezīmes

Interjerā īpaši aktuāli būs pelēkie zemes toņi vairākās tonalitātēs, kas nomainīs iepriekšējo sezonu «favorītus» - baltās sienas. Asfalta toņi būs populāri arī mēbelēs. Salceviča atzīst: «Šosezon interjerā caurvijas skandināviskā stila iezīmes ar pagājušā gadsimta 70. gadiem raksturīgo mēbeļu dizainu.» Varētu teikt, ka interjers ziemas sezonā dalās «divās frontēs» – piesātināti tumši un ļoti gaiši pasteļu toņi. Lai atdzīvinātu mājokli, tiek izmantoti akcenti – kontrasta krāsu mēbeles un interjera priekšmeti. Īpaši aktuālas būs sienu lustras un daudzveidīgi dizaina priekšmeti.

Foto: Publicitātes foto

Krāsu kokteilis

Šajā pelēkajā un cerams drīzumā arī baltajā gadalaikā ļoti aktuāls ir spilgtu krāsu kokteilis – pop-art stils. «Spilgtu toņu savstarpējā saspēle novērojama gan interjera priekšmetos, gan arī galda klājumos. Spilgtas krāsas šķīvji, glāzes un pat dakšas – koši un krāsaini aicina svinēt dzīvi,» stāsta Indra Salceviča. Ik dienu uzturēties šādā interjerā varētu būt nogurdinoši, taču svētku reizēs – tieši laikā.

Foto: Publicitātes foto

Gadsimtu mikslis

Vēl viena aktuāla tendence šajā sezonā ir gadsimtu mikslis. Gan interjerā, gan svētku galda noformējumā droši var jaukt mūsdienīgas lietas ar vēstures elpu – piemēram, rokoko vai baroka elementiem. Minimālistisks interjers ar rokoko stila dīvānu, moderns galda klājums ar vēsturiskiem galda piederumiem vai dzimtas lepnumu – svečturi un salvešu turētājiem.

Foto: Publicitātes foto

Bez noteikumiem

Dažādu formu šķīvji, krāsaini galdauti un katrs galda piederums no savas trauku kolekcijas. Noteikumi ir tādi, ka noteikumu nav. Svētku ballītē šis stils izskatīsies ļoti kičīgi, bet tajā pašā laikā arī mājīgi un visnotaļ stilīgi. Izvēlies pēc iespējas dažādus traukus, galda dekorus, dizaina sveces vai neparastas formas salvetes – šajā sezonā atļauts ir viss. Viss, kas radīs patiesu un neaizmirstami pozitīvu svētku noskaņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu