Universālveikalā «Stockmann» novembrī būs Latvijas dizaina mēnesis

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Festivāla «Dizains. Nākotne 2009» ietvaros Latvijas modes fonds no 1. līdz 30. novembrim universālveikalā «Stockmann» rīko Latvijas dizaina mēnesi, kura laikā līdzās universālveikala preču sortimentam būs unikāla iespēja iepazīt un iegādāties Latvijas vadošo dizaineru kolekcijas.

Kopskaitā 16 pie mums un ārvalstīs novērtēti Latvijas dizaineri papildinās sieviešu un bērnu apģērbu, aksesuāru, kā arī mājas tekstila un interjera priekšmetu segmentu, projekta ietvaros «Stockmann» būs nopērkamas arī Latvijā radītas mēbeles.

Ar moto «Mūsējie!» novembrī sāksies Latvijā vēl nebijis projekts, kas zem viena jumta pulcēs pazīstamus pašmāju dizainerus. Sieviešu apģērbu klāstu pārstāvēs modes dizainere Ingrīda Dārzniece, Natālija Jansone, Anna Led, Baiba Ripa, Katja Shehurina, Inese Lapsiņa un Aleksandra Pavlova modes nams «Frazzo». Aksesuāri no «INCH 1967», «Una Vita», «Sanda Ezeriņa», «ARS Tela». Bērnu apģērbu nodaļā — Terēze Gruntmane ar zīmolu «ZAZA couture», kā arī Dana Podkalne ar «Something Cozy». Mājas lietu nodaļā — «INCH 1967» un «ARS Tela» mājas tekstils, «Angel Glass Design» stikla trauki, «Munio Candela» sveces, «Purpurs» papīra kanceleja un «Anna Barons» speciāli universālveikalam «Stockmann» radītās mēbeles.

«Attīstot projektu, mums ir svarīgi, lai kvalitatīvas lietas no Latvijas kļūst pazīstamākas un pieejamākas. Lai cilvēki personīgi novērtē augsto kvalitāti no Latvijas dizaineru veikuma. Mums ir visi priekšnosacījumi, lai Latvijas dizains kļūtu par ne tikai pie mums, bet arī pasaulē pazīstams zīmols, kas patīk pircējiem ar savu stilu un funkcionalitāti,» informē universālveikala «Stockmann» direktors Kimo Hutunens.

«Diemžēl joprojām Latvijas modes un mājas lietu dizaineru veikums nereti tiek saistīts ar gadatirgiem un nelieliem saloniņiem. Un ar to, ka tas nav pārāk nopietni. Līdz šim ļoti bieži esam sastapušies ar neticību, vai Latvijas dizaineri tiešām rada kvalitatīvas, interesantas, izdomas bagātas lietas, jo tās bija grūti atrast un iegādāties. Esam gandarīti par šīs vērienīgās idejas īstenošanos, kas tūliņ ikvienam dos iespēju iepazīt un iegādāties pašmāju dizainu. Latvijas dizaineru darbi būs nopērkami pienācīgā vietā, lielā veikalā vienuviet. Tur, kur tiem vajadzētu būt arī ikdienā. Beidzot dizaineri spējuši būt saliedēti. Es ļoti ceru, ka drīz arī Latvijā, tāpat kā Skandināvijā, būs pašsaprotami lepoties ar to, ka es valkāju Latvijas dizainu un mājās lietoju Latvijas dizainu,» akcentē Inita Saulīte-Zandere, Latvijas modes fonda valdes locekle, žurnāla «Pastaiga» galvenā redaktore.

Dizaineru kolekcijas Latvijas dizaina mēnesī varēs pamanīt ar speciāli šim projektam izstrādātu atpazīšanās zīmi «Mūsējie!». Projekta laikā darbosies mājaslapa www.musejie.lv, kur būs atrodama informācija par visiem dalībniekiem.

Latvijas modes fonds ir bezpeļņas organizācija, kas izveidota 2008. gada oktobrī, lai veicinātu modes nozares attīstību Latvijā, atbalstītu nozīmīgas iniciatīvas modes jomā un popularizētu Latvijas modes māksliniekus Latvijā un ārzemēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu