Vai tu esi gudra sieviete? (49)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto/Aina no seriāla "Sex and the city"

Gudra sieviete, gudra sieva... Kura no jums sevi par tādu uzskata? Un kāda mēraukla ļauj to izmērīt?

Manuprāt, viena no tām varētu būt vīrieša attieksme pret savu sievieti. Saka, ka vīrietis ir ģimenes galva, bet sieviete - kakls, kas to groza. Droši vien, ka lielā mērā tas tā arī ir. Tikai kur lai iemācās šo netveramo mākslu? Pamatā tai jābūt tīri instinktīvā līmenī, kas pasaka sievietei priekšā, kā spert nākamo soli, lai visi no tā gūtu labumu.

Bet ir jāzina arī daudzi jo daudzi knifiņi, kas palīdz.

Tāpat kā mēs visas, esmu redzējusi dažādus pārus. Nezinu, kā jums, bet man ir radies priekšstats, ka mēs, tas ir, sievietes, bieži varētu rīkoties citādi, nekā to darām. Protams, cilvēkam no malas jau vieglāk runāt. Un kādreiz jau negribas visu laiku piedomāt, it īpaši ar cilvēku, kas ir tava otrā pusīte, ar kuru tu diendienu pavadi kopā. Nu, vismaz daļu no diendienas. Bet reiz kāda gudra sieviete man stāstīja, cik daudz sieviete var sasniegt savās attiecībās, ja zina, kā rīkoties.

Mūsdienās sievietei ir jāprot būt stiprai, bet - vai tas vienmēr atmaksājas?

Varbūt vajadzētu izvērtēt jomas, kurās ir vērts būt stiprai, bet kurās vajadzētu atcerēties, ka vīrietis taču patiesībā ir mūsu stiprais plecs! Ak Kungs, cik vīrietis jūtas novērtēts, ja mēs atceramies par tā izslavēto pašcieņu, ja mēs lieku reizi to noglāstām un sabužinām tai spalvas. Ikdiena un steiga gan dara savu, pati zinu, ka reizēm vieglāk ir pateikt: ak, atkal tu to izdarīji tā, nu esi taču kārtīgāks, un tā tālāk. Un tad mēs lēnā garā sākam vienu vīra pienākumu pārņemt un tad vēl vienu. Un tad pienāk brīdis,

kad vīrs vada vakarus datora un televizora priekšā, bet tu tikai skrien un skrien.

Un tad palēnām sākas zāģa griešanās.

Bet, izrādās, ka, zinot jau augstāk minētos knifiņus, vīrietis rīkosies pavisam pretēji. Sievietei šī piedomāšana atmaksāsies ar harmoniju un mīlestību no sava vīrieša. Nu, kaut vai cieņu. Kad sāku kopdzīvi ar savu vīru, daudz domāju par šīm lietām, bet, gadiem ejot un bērniem dzimstot, ikdienas rutīna ļāva to piemirst. Tā ir, ka lielākais darbs attiecībās gulstas uz sievietes pleciem. Tomēr uzskatu, ka daļa jāuzņemas arī vīrietim. Arī viņam ir jāatceras, ka attiecības ir jākopj. Protams, ka Marsa iedzīvotāji var daudz ko nezināt un viņi arī nezina. Taču tas, ka pārī ir divi, ir nenoliedzami.

Viens piešķiļ dzirksteli, otrs palīdz un turpina to uzturēt.

Ja nepalīdz - tad ir, kā ir... Un tad vai nu atkal izmantojam knifiņus, vai arī... Vai tā ir manipulācija? Man gribētos domāt, ka ne. Vienkārši omulīga ģimenes pavarda uzturēšana.

Un kā liekas jums?

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu