Paipalu olas pret bronhītu (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flick.com

"Esmu dzirdējusi, ka paipalu olas ir ļoti veselīgas. Sen slimoju ar hronisku bronhītu, lietoju daudz antibiotiku. Uzrakstiet, kā jādzer paipalu olas, cik tās ir veselīgas?" jautā Anna Līvānos.

Pirms sākat lietot uzturā paipalu olas, konsultējieties ar ģimenes ārstu vai ārstu, kurš jums ārstē bronhītu.

Paipalu olas ir augstvērtīgs diētisks produkts, tās labvēlīgi iedarbojas uz slimu cilvēku organismu, tās ieteicams iekļaut arī bērnu ēdienkartē.

Paipalu olās ir daudz bioloģiski aktīvu vielu. Paipalu olas var lietot vārītā, ceptā, marinētā veidā, tās var ēst arī termiski neapstrādātas. Tās ir bagātas ar vitamīniem un minerālvielām, satur A, B1, B2 vitamīnu, kā arī fosforu, kāliju, dzelzi. Paipalu olas ir bagātas arī ar aminoskābēm, kam ir svarīga nozīme vielmaiņas procesā, tajās ir vairāk neaizstājamo aminoskābju.

Paipalu olas lieto, ja ir kuņģa un zarnu trakta slimības, it īpaši kuņģa čūla un divpadsmitpirkstu zarnas čūla, gastrīts, anēmija, stipras galvassāpes, hroniska pneimonija, bronhiālā astma un tuberkulozes intoksikācija.

Veselīgi ir lietot jēlas paipalu olas pusstundu pirms ēšanas (3–4 gab.), uzdzerot siltu ūdeni.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu