Lietuvietis iemūžina Latviju no putna lidojuma (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lietuviešu fotogrāfs Kestutis Fedirka ir izveidojis interneta vietni www.citadalatvija.lv, kurā apskatāmas līdz šim reti sastopamā tehnikā veidotas panorāmas skatu fotogrāfijas. Daudzas no tām ir uzņemtas ar radiovadāmu lidmašīnu, kas virs zemes atradusies aptuveni 50 metru augstumā.

Kaut arī īstā lidmašīnā var izmantot kvalitatīvāku kameru, tā nevar nolaisties tik zemu, turklāt radiovadāmais modelis ir daudz stabilāks. Radiovadāmā lidmašīna izmantota tieši pilsētās, kur zemu lidot būtu iespējams ja nu vienīgi ar gaisa balonu. No visām Latvijas apdzīvotajām vietām visinteresantākā fotogrāfam šķitusi Sigulda, taču attēli šādā tehnikā uzņemti arī Jūrmalā un Rīgā.

Foto: Publicitātes foto

Līdz šim neredzētās fotogrāfijas Latviju ataino no putna lidojuma, turklāt tās ir brīvi apskatāmas internetā. Uzņemtie attēli tiks iespiesti arī grāmatā, taču publiski to iegādāties nevarēs.

Kestutis Fedirka līdzīgu projektu jau ir īstenojis Lietuvā, bet nākamnedēļ dosies uz Singapūru.

Latvijā ar aerofotografēšanu savulaik nodarbojās Jānis Vītiņš, kurš traģiski gāja bojā 2004. gadā, kad viņa vadītā nelielā lidmašīna "Airoprakt A 22" nogāzās Rīgā, Andrejsalā. Vītiņa vadītais lidaparāts ietriecās tukšā „Latvenergo” noliktavā un aizdegās.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu