Aplikācijas «Zaķiem.lv» izplatīšana apturēta pēc Rīgas publiskā transporta kompānijas lūguma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: play.google.com

Aplikācijas «Zaķiem.lv» izplatīšanu «Apple Appstore» apturējusi pēc Rīgas publiskā transporta kompānijas lūguma izvērtēt tās atbilstību likuma normām un «Apple AppStore» noteikumiem», šādu skaidrojumu aplikācijas autoriem snieguši «Apple» pārstāvji.

«Rīgas satiksmes» (RS) pārstāvis Viktors Zaķis apgalvoja, ka RS pārstāvji pie «Apple AppStore» pārstāvjiem nav vērsušies. «Vienīgais, kur mēs vērsāmies ar iesniegumu, ir Valsts policija,» norādīja Zaķis.

Kā pastāstīja aplikācijas autori, «Apple» ar viņiem sazinājies un informējis, ka aplikācijas izplatīšana «Apple AppStore» tiks apturēta pēc lūguma izvērtēt tās atbilstību likuma normām un «Apple AppStore» noteikumiem. «Apple» neesot atklājis, kas šo lūgumu iesniedza, taču licis noprast, ka tā ir «Rīgas publiskā transporta kompānija».

«Apple» pārstāvis aplikācijas autoriem skaidrojis, ka, balstoties uz informāciju, ko šī puse ir sniegusi, «Apple» uzskata ka aplikācija neatbilst «Apple AppStore» noteikumiem un, iespējams, likumam, līdz ar to tās tālāka izplatīšana apturēta.

Sākotnēji aplikācijas autori «Apple» iesniedza informāciju, kas viņu juristus pārliecinājusi, ka aplikācija nav pretrunā ar Latvijas likumdošanas normām. Tomēr saņemti iebildumi pret kontroles vietu izplatīšanu, nosaukumu un logo, kā arī informācija, ka Latvijā tās tiekot uzskatītas par pretlikumīgām darbībām.

«Mums nebija iespējas pārliecināt «Apple» par to, ka «zaķis» Latvijā nav nekas pretlikumīgs un «Apple» palika pie sava, norādot, ka aplikācija ir likumīga, taču viņi nevēloties šādu «pretrunīgu» aplikāciju izplatīt «AppStore«,» skaidroja «zaķiem.lv» autori.

Kā ziņots, aplikācijas «Zakiem.lv» pieejamība «AppStore» veikalā pagaidām ir apturēta. Tas nozīmē, ka uz nenoteiktu laiku iOS jaunie lietotāji nevar lejupielādēt aplikāciju, bet tie, kuriem tā jau ir, var droši turpināt to lietot, norāda aplikācijas izveidotāji.

Aplikācijas autori skaidro, ka šāda situācija radusies «Rīgas satiksmes» spiediena dēļ. «Mums ir žēl, ka tā vietā, lai «Rīgas satiksme» uzklausītu rīdziniekus, samazinātu biļešu cenas un nešķiestu līdzekļus nanotehnoloģijās, tērē savu laiku, lai censtos ierobežot mūsu darbību,» uzsver «zakiem.lv» pārstāvji.

Kā pastāstīja «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis, 6.februārī uzņēmuma pārstāvji vērsušies Valsts policijā (VP) pret aplikācijas izstrādātājiem, skaidrojot, ka šie cilvēki «paši rīkojas nelikumīgi un tāpat aicina rīkoties arī citus». Pirmdien, 2.martā, «zaķiem.lv» pārstāvji saistībā ar šo iesniegumu dosies uz VP sniegt paskaidrojumus.

Aplikācijas autori uzsver, ka likumu nav pārkāpuši un «neplāno padoties».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu