Dīvainākie nevajadzīgie izgudrojumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Internets un ritenis ir starp tiem izgudrojumiem, bez kuriem modernā ikdiena nebūtu iedomājama. Tai pašā laikā ir ļoti daudz arī tādu izgudrojumu, kam tā arī nav izdevies iesakņoties cilvēku sadzīvē.

 
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Fliz - citādākas koncepcijas velosipēds

Ar vārdu velosipēds tradicionāli asociējam transportlīdzekli, kam ir divi riteņi, pedāļi, zobrati un ķēde. Fliz tikmēr ir vāciešu Toma Hambroka un Juri Špetera izgudrojums, kam aizvien ir divi riteņi, taču braucējam paredzēts karāties, iesietam siksnās, un par virzīšanos uz priekšu gādāt ar skriešanas kustībām.

 
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Tomātu padevējs

Ja cilvēks ir nolēmis doties maratona skrējienā, ārkārtīgi svarīgi gādāt par to, lai organisms neatūdeņotos. Ar ideju un attiecīgu ietaisi, ar ko gādāt par pienācīgu organisma hidrēšanu, klajā nācis japāņu sulu tirgotājs Kagome. Kompānijas izstrādājums ir tomātu padevējs, robotiņš Petit Tomatan. Tam paredzēta vieta uz skrējēja pleciem, kur tas ik pēc noteikta laika (jo tomātu skaits ir ierobežots un tiem jāpietiek visam skrējienam) paņem vienu ogu un «eleganti» pasniedz maratonistam.

 
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Deguna pagarinātājs - irbulis

Cik no mums ir bijuši situācijā, kad mobilajā viedierīcē nepieciešami divi vienlaicīgi pieskārieni, bet viena roka ir aizņemta? Pēc Heknijā (Hackney) dzīvojošā dizainera Dominika Vilkoksa domām, šādas situācijas ir vai katra modernā cilvēka ikdiena, tādēļ viņš piedāvā savu šīs problēmas risinājumu: deguna pagarinātāju - irbuli. Izmantojot šo galvai piestiprināmo ierīci, cilvēks gan izskatās pēc Buratino, taču no funkcionālā viedokļa tā tik tiešām varētu atrisināt virkni problēmu.

 
Foto: Amazon.com

Saldējums ar elektropiedziņu

Karstākās vasaras dienas jau ir pagātne, taču tas nevar būt šķērslis, lai jau laicīgi sagatavotos nākamajai vasarai, kad daba, jācer, lutinās vairāk un saldējuma ēšana kļūs par ikdienišķu tradīciju. Tad arī noderēs ar baterijām darbināmais motorizētais saldējuma konuss - trauciņš, no kura aukstais gardums burtiski pats lien ēdēja mutē.

 
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Čības ar LED gaismām

Naktī mērojot ceļu uz virtuvi pēc našķiem vai uz labierīcībām, nevar būt nejaukākas sajūtas par kājas pirkstu atdauzīšanu pret mēbelēm. Lai tā nekad nenotiktu, attapīgi izgudrotāji ir radījuši mājas čības ar diožu gaismām. Tās ir mīkstas, ērtas, dod iespēju pārvietoties bez skaņas, turklāt ar pirkstgalos iebūvētajām lampiņām izgaismo pat vistumšākos mājokļa stūrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu