Viedtelefonu tirdzniecība pasaulē ņemas spēkā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaulē šā gada pirmajā ceturksnī piegādāti 347 miljoni viedtelefonu, kas ir par 4,3% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina tirgus izpētes kompānijas «International Data Corp.» (IDC) apkopotā informācija.

«Pirmā ceturkšņa viedtelefonu tirdzniecības rezultāti pierāda, ka viedtālruņu nozare nav mirusi un izaugsme joprojām saglabājas,» norāda IDC.

IDC uzskata, ka tirgus šogad izjutīs ietekmi, ko radīs jaunais «Samsung Galaxy S8» tālrunis un tik ļoti gaidāmais ASV informācijas tehnoloģijas kompānijas «Apple» paziņojums attiecībā uz jauno «iPhone» tālruni.

Jaunākie dati liecina, ka Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» pirmajā ceturksnī bijis pasaulē lielākais viedtelefona ražotājs ar 22,8% globālā tirgus daļu.

Otrajā vietā ar 14,9% tirgus daļu ierindojies konkurents «Apple», bet trešo vietu ieņem Ķīnas uzņēmums «Huawei», kura tirgus daļa veido 9,8%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu