Pārsteidzoši – vīrieši uzņem vairāk pašbilžu nekā sievietes!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Mums bija aizdomas, bet nu tas ir oficiāli. Vīrieši uzņem vairāk pašbilžu nekā sievietes. Huawei vasaras pētījumā noskaidrots – 69% sieviešu un 77% vīriešu izmanto viedtālruņus, lai uzņemtu t.s. selfijus.

Vīriešiem patīk inovatīvas tehnoloģijas un gadžeti. Taču mēs nevarējām iedomāties, ka iemīļotā ierīce – viedtālrunis – atklās šādu faktu, norāda Huawei.

«Šie ir ļoti pārsteidzoši dati. Gadiem ilgi fotogrāfija bijusi nozīmīga viedtālruņu daļa. Priekšējā kamera, ko izmanto video zvaniem un pašbilžu uzņemšanai, kļūst aizvien svarīgāka. Pārdošanas dati liecina, ka klientiem tā ir nozīmīga viedtālruņa daļa. Bet uzzināt, ka vīrieši uzņem vairāk pašbilžu nekā sievietes – tie ir pārsteidzoši dati,» komentē Huawei Consumer Business Group Baltijas reģiona ģenerāldirektors Jaņs Fejs (Yan Fei).

Huawei aptauja arī norāda – jo jaunāks viedtālruņa lietotājs, jo lielāka iespēja, ka viņš/viņa uzņems pašbildes. Bet ne visi viedtālruņu lietotāji ir vienādi. Dati rāda: jo tālāk Eiropas ziemeļos atrodas viedtālruņa lietotājs, jo mazāka iespēja, ka viņš uzņems selfijus. Piemēram, 84% bulgāru uzņem pašbildes, kamēr tikai 59% dāņu izmantoja to pašu funkciju.

«Viedtālruņi ir kļuvuši tik populāri un daudzfunkcionāli, ka to lietojums atklāj interesantu informāciju par sabiedrību. Informāciju, kas nav saistīta ar tehnoloģijām, bet var būt noderīga sociālo zinību pētījumos,» piebilst Jaņs Fejs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu