Paradīze - pasaciņa tiem, kam bail no tumsas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenais britu zinātnieks Stīvens Hokings nosaucis paradīzi par pasaciņu cilvēkiem, kam bail no tumsas.

Slimības pilnībā paralizētais 1988.gada starptautiskā bestsellera "A Brief History of Time" ("Īsi par laika vēsturi") autors intervijā britu laikrakstam "The Guardian" atklāja, ka viņa uzskatus daļēji ietekmējusi gadiem ilgā cīņa ar kustību neironu slimību.

"Pēdējos 49 gadus es esmu dzīvojis ar izredzēm uz pāragru nāvi. Es nebaidos no nāves, taču es nesteidzos mirt. Ir tik daudz kas, ko pirms tam vēlos izdarīt," laikrakstam sacīja Hokings.

"Es uzskatu smadzenes par datoru, kurš pārstās darboties, kad tā sastāvdaļas salūzīs. Salūzušiem datoriem nav paradīzes vai pēcnāves dzīves, tā ir pasaka cilvēkiem, kas baidās no tumsas," pavēstīja zinātnieks.

Savā grāmatā "Īsi par laika vēsturi" Hokings pauda uzskatu, ka ideja par dievišķā eksistenci ir savienojama ar zinātnisko izpratni par Visumu. Taču 2010.gada grāmatā "The Grand Design" ("Lielais plāns"), viņš apgalvo, ka

dievam vairs nav vietas Visuma rašanās teorijās un Lielais sprādziens bija fizikas likumu neizbēgamas sekas.

Hokings iemantoja vispasaules slavu, pateicoties veiktajiem pētījumiem, literārajiem darbiem un dokumentālajām filmām, kuras viņš spēja veidot, neskatoties uz slimību, no kuras cieš jau kopš 21 gada vecuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu