Arī Āfrikā ārstēs atkarību no Facebook

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaulē ir trīs klīnikas, kurās ārstē atkarību no sociālajiem tīkliem. Pēdējā no tām nupat atklāta Alžīrijā, turklāt specializējas Facebook «slimības» ārstēšanā.

Klīnikā Alžīrijā strādā speciālisti, kuri iepriekš ārstējuši atkarību no narkotiskajām vielām un alkoholisma.

Lai no pacientiem izskaustu atkarību no sociālajiem tīkliem, ārsti ir izstrādājuši īpašu programmu, ar kuras palīdzību tie pamazām atgūs vēlmi un iemācīsies dzīvot savu dzīvi reālajā pasaulē. Par to, atsaucoties uz publikāciju izdevumā Nigeria Today, raksta dni.ru.

Iepriekš norvēģu zinātnieki publicēja pētījuma datus, atbilstoši kuriem Facebook spēj izraisīt tādu pašu atkarību kā kokaīns. Tas tādēļ, ka sociālā tīkla pārlūkošanas, tai skaitā savas ziņu plūsmas atkārtotas caurskatīšanas laikā smadzenēs aktivizējas tie paši neironu mezgli, kas kokaīna lietošanas laikā.

Piebilstams, Alžīrijā atklātā privātā klīnika ir pirmā šāda veida iestāde Āfrikā un trešā pasaulē. Iepriekš analogas institūcijas atvērtas Ķīnā un Dienvidkorejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu