Vai vēzi varēs izārstēt cilvēks pats ar savu imunitāti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Sharifulin / TASS

Vēzis ir viens no izplatītākajiem nāves cēloņiem pasaulē un viena no sarežģītākajām cilvēcei zināmajām slimībām. Daudzi zinātnieki tic, ka nākotnes imunoloģiskajā onkoloģijā slēpjas unikālas kombinācijas, kuras var pielāgot audzēja ārstēšanai un kuras paplašinātu vēža ārstēšanas iespējas, ļaujot tapt veseliem daudziem vēža slimniekiem.

Materiāls tapis sadarbībā ar IBM

IBM Watson Health un veselības organizācija Pfizer Inc. šāgada nogalē noslēgusi sadarbības līgumu, kurā IBM Watson mākslīgais intelekts tiks izmantots zāļu eksperimentos. Sadarbības mērķis ir pētīt imunoloģisko onkoloģiju un atrast iespējas, kā izārstēt vēzi ar organisma imūnsistēmas palīdzību.

Pfizer ir pirmā organizācija pasaulē, kas izmantos Watson un pielāgos mākonī esošās izziņas iespējas - IBM Watson mašīnas apmācību, valodas izvēli un citas kognitīvas spriestspējas tehnoloģijas. Ar to palīdzību identificēs jaunos zāļu tirgus, izmēģinās terapijas un izstrādās pacientu atlases stratēģijas imunoloģiskajā onkoloģijā.

Imūnterapijas ir jaunums onkoloģisko slimību ārstēšanā. Veselības organizācijas zinātnieki, kuri pēta onkoloģiskās slimības, izmantos Watson, lai analizētu dažādus datu apjomus. Ar šo jauno rīku varēs testēt hipotēzes, lai pēc tam efektīvāk analizētu uz pierādījumiem balstītus reālus notikumus.

«Ar praktiski neierobežoto datu daudzumu un pieejamo literatūru mēs ticam, ka moderno tehnoloģiju iesaiste palīdzēs zinātnes ekspertiem ātrāk atklāt jaunas imūnsistēmu modelējošas kombinācijas. Mēs esam cerību pilni, ka, piesaistot Watson kognitīvās spējas mūsu medikamentu atklāšanas centieniem, spēsim ieviest daudzsološas imunoloģiskās onkoloģijas terapijas, kas veicinās ātrāku izveseļošanos,» stāsta Pfizer Worldwide Research & Development prezidents Mikael Dolsten.

Visjaunākais uzsāktais Watson zāļu atklāšanas projekts ir mākonī iestrādātais pakalpojums, kas palīdz pētniekiem izzināt jaunos zāļu tirgus un alternatīvo zāļu pazīmes. Vidēji katrs zinātnieks izlasa 200 līdz 300 rakstus gadā, bet IBM Watson spēj aptvert 25 miljonus medicīnas tēmu, vairāk nekā 1 miljonu pilna garuma medicīniskos žurnālus, 4 miljonus jauno patentu.

Informācija nepārtraukti tiek atjaunota, un Watson ir iespējams papildināt arī ar tādiem organizācijas privātajiem datiem kā laboratorijas ziņojumi, kas palīdz ērti pārskatīt nepieciešamās datu kopas, publiski nepieejamus modeļus un dinamiskās vizualizācijas.

«Mēs ticam, ka nākamās lielās inovācijas medicīnā būs jau esošo zināšanu ietvaros, kad zinātnieki un pētnieki atklās jaunumus jau esošās zinātņu institūcijās. Lai to izdarītu, viņiem nepieciešama pieeja R&D darbarīkiem, kas palīdzēs efektīvi atklāt jaunas iespējas un izaicinājumus globālajā datu sprādzienā,» saka Lauren O’Donnell, IBM Watson Health viceprezidente.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu