Ķīnas kosmosa kravas kuģis savienojies ar orbitālo kosmosa laboratoriju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas pirmais kosmosa kravas kuģis «Tianzhou-1» sestdien automātiski savienojies orbitālo kosmosa laboratoriju, vēsta valsts mediji.

«Tianzhou-1» startēja ceturtdien un tas ir pirmais kravas kosmosa kuģis, ko uzbūvējusi Ķīna. Sestdien tas veiksmīgi savienojās ar orbitālo kosmosa laboratoriju «Tiangong-2», kas tika nogādāta kosmosā pagājušā gada septembrī.

Kravas kuģis ir būtisks solis ceļā uz Ķīnas mērķi līdz 2022.gadam tikt pie savas kosmosa stacijas, ziņo aģentūra «Siņhua».

Kuģa garums ir 10,6 metri un tā nestspēja pārsniedz sešas tonnas. Pirms atgriešanās uz Zemes tas veiks arī eksperimentus kosmosā, vēsta «Siņhua».

Ķīnai kosmosa programma ir simbols tās progresam un rādītājs globālās ietekmes pieaugumam. Tomēr līdz šim tā lielākoties tikai atdarinājusi ASV un Eiropas sasniegumus.

ASV Kongress 2011.gadā nolēma, ka nacionālās drošības labad Ķīnas astronautus nedrīkst uzņemt Starptautiskajā kosmosa stacijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu