Sirdslēkme seksa laikā ir bīstamāka nekā darot ko citu

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Noskaidrots, ka, piedzīvojot sirdslēkmi seksa laikā, ir četras reizes lielāka iespēja nomirt, jo kailais partneris var būt pārāk kautrīgs, lai izsauktu ātro palīdzību.

Kā vēsta izdevums «Independent», pētījumā tika izanalizēti 3028 nāves gadījumi, kas notikuši dēļ sirdslēkmes. No tiem 246 cilvēki nomira, veicot fiziskas aktivitātes, bet 17 cilvēki, nodarbojoties ar seksu.

Pētnieks Ardalans Šarifzādegans (Ardalan Sharifzadehgan) uzskata, ka seksa laikā mirušo cilvēku skaits ir tik liels tāpēc, ka partneri vilcinās izsaukt ātro palīdzību dēļ savas kautrības, tāpēc izdzīvošanas iespējas samazinās par desmit procentiem.

«Sirdslēkmes laikā otrs seksa partneris nezin kā rīkoties. Viņi abi ir kaili. Ir kauns zvanīt ātrajai palīdzībai vai saukt pēc palīdzības,» atklāja Šarifzādegans.

Eksperti izpētīja, ka tiem, kuri sirdslēkmi piedzīvoja seksa laikā, bija divreiz ilgāk jāgaida palīdzība, nekā citos gadījumos.

«Ir labi, ja partneris prot mākslīgo elpināšanu, tomēr, ja partneris to neprot un vēl vilcinās izsaukt palīdzību, tad tas viss var beigties ļoti slikti,» piebilda Šarifzādegans.

Katru gadu aptuveni 3000 briti piedzīvo sirdslēkmes, tomēr eksperti saka, ka tāpēc nevajadzētu izvairīties no seksa, bet nepārpūlēties un izglītot savu partneri, kā jārīkojas sirdslēkmes gadījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu