Dīvainākie cilvēki vēsturē: Divgalvainais meksikānis Paskāls Pinons

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RV1864, CC BY-NC-ND 2.0

20. gadsimta sākumā cirka arēnas dēļus mina kāds meksikānis, kurš bija apveltīts ar gaužām dīvainu ķermeņa kroplību – divām izskatīgām galvām.

Foto: RV1864, CC BY-NC-ND 2.0

Leģenda vēsta, ka Paskāls Pinons Meksikā ieradās, pēc tam kad bija zaudējis no savas ģimenes mantoto rančo. Pateicoties savai unikālajai kroplībai, viņš varēja nodrošināt sev un saviem septiņiem bērniem iztiku, izrādot sevi cilvēkiem par naudu.

Kā vēstīts izdevumā "Human Marvels", viņa otrā galva, kas bija izaugusi pieres vidū, bija pilnīgi nekustīga, ar ieplestu muti un neizteiksmīgām acīm. Pats Pinons savas otrās galvas nekustību skaidroja ar to, ka 20 gadu vecumā viņš pārcietis trieku.

Pinons uz skatuves nekādus īpašus priekšnesumus vai aktivitātes nesniedza. Viņam pietika tikai sēdēt uz krēsla, kas novietots skatuves vidū un, reizi pa reizei, pagrozīt vai piepacelt galvu, lai skatītāji varētu labāk viņu apskatīt.

Stāsts par viņa izcelšanos, protams, ir vistīrākie meli, kā arī pati kroplība bija krietni vien «uzspodrināta». Pavisam noteikti ir iespējams, ka cilvēkam, kādas dabas kļūdas rezultātā, rodas divas galvas, tomēr parazītiskās galvas parasti ir saimnieka galvai pieaugušas ar pakauša nevis kakla daļu, tāpēc ir skaidrs, ka Pinona otrā galva bija izveidota mākslīgi.

Tomēr patiesais stāsts par Pinona dzīvi, iespējams, ir vēl interesantāks par leģendu. Patiesībā Pinons bija Teksasas dzelzceļnieks, kuram uz pieres bija izveidojies milzīgs audzējs. Viņu ievēroja kāds ceļojošā cirka saimnieks un paņēma savā paspārnē. Tomēr Pinona darba devējam vīrieša izskats nelikās gana dīvains, tāpēc viņš veikli izdomāja augonim no vaska izgatavot seju. Pēc ieceres realizēšanas, divgalvainais meksikānis bija dzimis.

Klīst baumas, ka Pinona otrā seja bija izgatavota no sudraba un bija ķirurģiski implantēta augonī, tomēr tas ir maz ticams. Savukārt daži ļaudis lēš, ka Pinons dēļ sudraba plāksnes reizēm kļuva vājprātīgs. Tomēr šīs baumas, visticamāk, ir tikai cirka saimnieka izdoma, lai Pinonu padarītu iekārojamāku skatītājiem.

Pēc vairākiem gadiem cirka saimnieks samaksāja par operāciju, un Pinons tika atsvabināts no augoņa. Pēc tam Pinons atgriezās Teksasā, bet par viņa tālāko dzīvi nekas nav zināms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu