Uz lasītāju jautājumiem atbild ārste Inguna Vecvagare (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Kā jau solīts, TVNET piedāvā lasītājiem iztaujāt Centra homeopātiskās klīnikas vadītāju Ingunu Vecvagari par homeopātiju un citām ārstēšanas iespējām. Lūk, atbildes uz pagājušajā mēnesī iesūtītajiem lasītāju jautājumiem.

1. Labdien! Pati lietoju homeopātiskos preperātus jau 1,5 gadu un turpināšu to darīt. Viena no izmaiņām manā dzīvē - nelietoju alkoholu nemaz, droši vien attīrīšanās procesa rezultātā. Tagad sabiedrībā ir aktuāla lieta - potēšanās. Gribētu par šo jautājumu Jūsu komentāru, lai pēc iespējas vairāk cilvēki var nomierināties. - Vakcinācija ir ļoti sarežģīts, neviennozīmīgs un diskutabls jautājums. Es personīgi uzskatu par nepieņemamu masveida vakcināciju, jaundzimušo masveida vakcināciju un masveida vakcināciju pret atsevišķām bērnu infekciju slimībām. Man šķiet, ka šis process tiek atbalstīts ar mērķi nopelnīt. Dažkārt cilvēki tiek apzināti maldināti par vakcīnu nekaitīgumu un to nepieciešamību, kā manipulatīvo ieroci izmantojot bailes no saslimšanas un nāves. Vakcīna ir nopietns medikaments un kā jebkurš medikaments nevar būt nekaitīgs. Nav nekaitīgu zāļu! Tādēļ pret vakcinēšanos arī vajadzētu izturēties ļoti nopietni un apzināties arī procesa bīstamību. Patreizējā situācija pasaulē ar cūku gripas vakcīnu skaidri demonstrē faktu, ka vakcinācija ir bizness. Pie tam bizness bez noteikumiem! Jo vispasaules veselības aizsardzības organizācija ir atbrīvojusi ražotājus no atbildības par šīs vakcīnas patoloģiskajām sekām – tas nozīmē nevienam nekas nebūs, ja cilvēki mirs. Latvijā šoreiz no valsts un ārstu puses vakcīnas kvalitātei un drošībai ir pievērsta pienācīga uzmanība. Beidzot skaļi un nepārprotami cilvēkiem tiek pateikts, ka šajā gadījumā vakcinēties ir riskanti, jo vakcīna nav pienācīgi pārbaudīta.

2. Labdien! Jautājums ir šāds ko Jūs ieteiktu grūtniecei, kas jūt, ka saaukstēšanas liekas ir jau klāt, kā lai apstādina procesu, lai nebūtu sliktāk, pagaidām ir aizlikts deguns, vājums un sausums mutē. Ko varētu lietot, kādus dabas produktus? Paldies!

- Grūtniecība un homeopātija ir absolūti saderīgas lietas! Homeopātiski ārstēties grūtniecības laikā ir iespējams un pat ieteicams. Tas attiecas gan uz pašu grūtniecības norisi, gan akūtām saslimšanām grūtniecības laikā. Bet kas attiecas uz konkrētiem ieteikumiem, tad gan atturēšos no ārstēšanas neklātienē, jo tas nebūtu profesionāli korekti.

3. Jau gandrīz gadu apmeklēju sporta zāli, lai nomestu dažus kilogramus. Trenējos regulāri, izsvīstu, bet svaras nemainās nemaz. Mans augums 173 cm un svars 86 kilogrami - it kā mazliet par daudz. Vai homeopātija var palīdzēt sabalansēt svaru? Ivo.

- Ivo, attiecībā uz Jūsu svaru, domāju, ka nekas daudz par daudz nav, bet tieši tas arī ir tas grūtākais – tikt vaļā no 3-4 kilogramiem. Es ieteiktu tomēr pakonsultēties ar uztura speciālistu (šāds speciālists ir mūsu klīnikā), jo svaru nevar sakārtot nekā citādi kā tikai ar uzturu. Iespējams jums ir gremošanas vai vielmaiņas traucējumi, un tie padodas arī homeopātiskajai terapijai. Taču pie ārstēšanās būtu jāķeras tikai saslimšanas gadījumā. Sportošana nav efektīgs svara korekcijas veids!

4. Labrīt! No rītiem pamostoties, man ir regulāri pietūkuši acu plakstiņi vietā, kas pietuvinās degunam. Ikdienā lietoju daudz šķidruma un izvairos no sāls lietošanas, taču ikrītu pietūkums pieaug un nu jau saglabājas pat dienas otrajā pusē.Citādi pašsajūta lieliska, arī analīzes neuzrāda izmaiņas vai atkāpes no normas. Ko Jūs man ieteiktu darīt?

- Pastozitātei no rīta var būt dažādi iemesli. Ja šāds simptoms ir, tad pirmkārt samaziniet šķidruma patēriņu, iespējams nierēm tā tomēr ir pārāk liela slodze. Tūskainību kā simptomu novēro pie nieru, sirds saslimšanām, vairogdziedzera problēmām, hormonāla disbalansa, sievietēm pirms cikla, pēc alkohola lietošanas. Bet šāda sūdzība var būt ne tikai kā slimības simptoms, bet arī kā individuāla īpatnība.

5. Paldies, ka atbildiet uz iedzīvotāju jautājumiem! Tiešām liels prieks jūs redzēt šajā portālā! Tātad mana sāpe - es jau kādu pusgadu pēc ārstes (Latvijā labi pazīstamas un būtībā ļoti respektētas) ieteikuma lietoju hormonu zāles- dexamethozonu - pa pustabletītei no 0,5 gramīgajām, cik saprotu tās ir spēcīgas zāles - domāju vēl kādus gadus 3 tās lietot (pēc konsultācijām ar ārsti esmu tā nolēmusi) tomēr sakiet vai līdzvērtīgs preperāts nav atrodams starp homeopātiskajām zālēm un ja \\"jā\\" vai tās ir efektīvs līdzeklis lai līdzsvarotu hormonu darbību? Kur Jūs var atrast un cik maksā viena vizīte? Paldies par atbildi! Lai Jums veicas darbā!

- Paldies par labiem vēlējumiem! Runājot par Dexametazonu. Ja jums šāds medikaments ir izrakstīts, tad noteikti tam ir zināms nopietns pamats un nepieciešamība. Par līdzvērtīgu medikamentu homeopātijā mēs nevaram runāt, jo homeopātija ir pilnīgi cita ārstniecības sistēma. Visbiežāk gan notiek tā, ka pacienti vēlas alternatīvu ārstēšanos, jo negrib lietot hormonus vai ir neapmierināti ar terapeitisko efektu un meklē citu ceļu veselības atgūšanai. Tādēļ Jūsu gadījumā drīzāk būtu jāizlemj jautājums nevis par medikamentu vai ārsta taktiku, bet gan par veidu, kādā vēlaties ārstēties.

6. Labdien, cien. Ingrīda! Gribētu ar Jums mazliet pakonsultēties, ja jau ir tāda iespēja. Esmu lietojis homeopātiskās zāles, ko aptiekā ieteica pret stresu Ambra D4. Nekādus īpašus uzlabojumus neizjutu, tad ieteica Ambra 30, itkā esot stiprākas, varbūt kaut kas mainījās, bet arī ļoti minimāli, kāpēc tā? Vai Jūs lūdzu nevarētu ietekt savu viedokli šādā situācijā. Paldies!

- Ja homeopātiskās zāles nepalīdz, ja Jūs nejūtat nekādas pašsajūtas izmaiņas, tad visticamāk, ka preparāts nav izvēlēts pareizi. Nervozitāte ir ļoti plašs jēdziens, izpausmes katram ir dažādas, tādēļ medikamenta izvēle ir grūts un darbietilpīgs process, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Vispareizāk tomēr būtu konsultēties ar homeopātu pilnvērtīgas vizītes laikā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu