Daugavas hidroelektrostacijas sāk strādāt palu laika režīmā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Daugavas hidroelektrostacijas (HES) no piektdienas, 6.marta, sāk strādāt palu laika režīmā, informēja uzņēmuma «Latvenergo» pārstāve Ivita Bidere.

Viņa pavēstīja, ka šajā gadā netiek paredzēta kritiska palu situācija, tomēr koncernā ir veikti ikgadējie sagatavošanās pasākumi. Uzņēmumā darbojas ārkārtas un krīzes pārvaldīšanas vienotā sistēma, kura nodrošina savlaicīgu apzināšanu, saskaņotu un efektīvu rīcību starp koncerna kapitālsabiedrībām. «Latvenergo» ir uzstādījis divas videokameras ledus un ūdenslīmeņa situācijas novērošanai Pļaviņās.

Savukārt «Latvenergo» valdes loceklis Māris Kuņickis norādīja, ka uzņēmumā palu laikā strādā komisija, kas organizē visu hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju sagatavošanu palu periodam, izskata palu izvadīšanas shēmas un hidroelektrostaciju darba režīmus.

Ar aktuālāko informāciju iedzīvotāji palu periodā var iepazīties «Latvenergo» mājas lapas sadaļā «Pali Daugavā». Savukārt, tuvojoties plūdu periodam, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) nosutīs plašsaziņas līdzekļiem publicēšanai informatīvo materiālu iedzīvotājiem par rīcību plūdos, pavēstīja Bidere.

Komentējot rīcību ārkārtas situācijās, Bidere norādīja, ka paziņošanai vienotais tālruņa numurs valstī tāpat kā līdz šim būs 112, bet citos gadījumos vietējām pašvaldībām būtu savās mājas lapās un citos informācijas nesējos jāpublicē tālrunis, kas atbild uz iedzīvotāju zvaniem diennakts režīmā.

Tāpat Bidere pavēstīja, ka, plūdu riska mazināšanai, «Latvenergo» šobrīd iegulda aptuveni 200 miljonus eiro HES rekonstrukcijās, kas paredz visu hidroagregātu nomaiņu. Apjomīgo darbu laikā, atjaunojot novecojušās iekārtas, paaugstinot darbības drošumu un HES efektivitāti, plānots saražot vismaz par 2-4% vairāk elektroenerģijas nekā līdz šim, pauda Bidere. Rekonstrukcijas darbi varētu tikt pabeigti 2022.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu