Dzīvo zaļi! Kviešu zelmeņa brīnumspējas veselības uzlabošanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Netrūkst augļu un dārzeņu, ko pievienot kokteilim vai smūtijam, lai to padarītu pēc iespējas veselīgu un tajā pašā laikā garšīgāku. Šodien daudzi pievieno papildu kripatiņu veselīguma, izvēloties, piemēram, riekstus, godži ogas, čia sēklas, linsēklas u.c. Taču tie nav vienīgie, kas spēj sniegt daudz šķiedrvielu, jo ēdienam pievienot var arī asnus, diedzētus graudus u.c. Viens no šiem veidiem ir arī kviešu zelmenis.

Kviešu zelmenis ir kviešu graudu zaļie dzinumi, kas bagātīgi satur dabiskos vitamīnus, minerālvielas, hlorofilu un enzīmus koncentrētā daudzumā. Zelmeņa un tā sulas lietošana uzturā ir unikāls veids, kā uzlabot veselību un pasargāties no slimībām, un to izdarīt ir tik vienkārši, savā grāmatā «Kviešu zelmenis uzturā» apraksta Anna Vigmora.

Kviešu zelmenis lieliski attīra asinis, orgānus un gremošanas traktu no piesārņojuma. Tas stimulē vielmaiņu un enzīmu darbību, jo bagātina asinis. Šis zaļais augs ir viens no vispilnīgākajiem pārtikas produktiem, jo tā sastāvā ir 98 no 102 uz zemes sastopamiem elementiem.
Tā brīnumainais sastāvs palīdz samazināt asinsspiedienu, jo paplašina asinsvadus, normalizē vairogdziedzera darbību un ķermeņa svaru, uzlabo gremošanas darbību. Zelmeņa lietošana uzturā aizsargā no toksīnu un kancerogēno vielu kaitīgās iedarbības, uzlabo aknu darbību un cīnās ar audzējiem.

Viena no svarīgākajām zelmeņa sastāvdaļām ir hlorofils, kam ir magnētam līdzīga īpašība izvilkt toksīnus no šūnām. Hlorofils jeb «augu asinis» spēj nomierināt un sadziedēt iekšējos audus, turklāt zelmenī sastopamais hlorofils ir bagāts ar skābekli un gaismas enerģiju, kas nodrošina vislabvēlīgāko vidi prātam un ķermenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu