Ķīpsalas hallē izskanēs Rīgas Ziemassvētku koncerts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien plkst.15 Ķīpsalas hallē izskanēs nu jau par tradīciju kļuvušais Rīgas Ziemassvētku koncerts, kas piedāvās muzikālas vērtības gan no pagātnes, gan no šodienas, informēja «BT 1» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Dace Dambe.

Koncertā skanēs pazīstamas operu ārijas un fragmenti no Karla Orfa iedvesmojošās kantātes «Carmina burana», atmiņā tiks atsauktas kinomelodijas, melodija no mūzikliem un Džordža Gēršvina sacerējumi. Skanēs Riharda Dubras opuss «Silence, Love and Light» («Klusums, mīlestība un gaisma») ar mātes Terēzes vārdiem un jaunā komponista Jēkaba Jančevska darbs «Trakās dienas», kur klavieru solo izpildīs Vestards Šimkus.

Tāpat gaišu svētku noskaņu koncertā uzburs Raimonda Paula, Zigfrīda Muktupāvela un Aigara Voitišķa melodijas un neiztrūkstošās tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

Koncertos piedalīsies pasaules slavu iemantojušais pianists Vestards Šimkus, kurš šajos koncertos pirmo reizi sadarbosies ar diriģentu Kasparu Ādamsonu. Tāpat piedalīsies operdziedātāja Elīna Šimkus, dziedātāji Ieva Kerēvica un Marts Kristiāns Kalniņš, baritons Kalvis Kalniņš, Rīgas Doma zēnu kora solists Patriks Tabaks, Vidzemes kamerorķestris, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas koris un jauktais koris «Aura».

Rīgas Ziemassvētku koncerts Ķīpsalas hallē notiks arī rīt plkst.17. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu