7 radošas idejas adventes kalendāram

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Kādam ļoti steidzīgi, kādam dikti lēni, tomēr atkal jau decembris klāt – svētku gaidīšanas un patīkamas noskaņas laiks. Lielai daļai vecāku, krustvecāku un bērnu – arī adventes kalendāra gatavošanas un atvēršanas laiks. Arvien vairāk atrodas darboties gribētāju, kas šo 24 dienu kalendāru izvēlas gatavot paši. Aptaujājām vairākas ģimenes par viņu Adventes tradīcijām un piedāvājam jums tās aplūkot. Iespējams, kāda ideja tev būs noderīga un sagādās neviltotu prieku mazajām sirsniņām.

Foto: no privātā arhīva

Ivo krustvecāki: «Nolēmām ar vīru iepriecināt savu mazo, mīļo krustdēliņu Ivo, tikai bija jautājums - kā? Nopirkt vienkārši kādu mantu? Mūsdienu bērniem ir tik daudz mantu, ka viņi paspēlējas dienu, divas un visa interese pazūd. Vajadzēja izdomāt ko interesantāku un ko tādu, kas nāk tiešām no sirds. Tad iedomājos par Ziemassvētku gaidīšanu, bērni taču šos svētkus ļoti gaida. Paskatījos internetā dažādas idejas un izdomāju - kāpēc gan neuztaisīt adventes kalendāru.

Vīrs strādā autoservisā, tur viņš atrada dažādu izmēru kastītes, es savukārt sapirku dažādus nieciņus - konfektes, zeķītes, cimdiņus, krītiņus, lapiņas, marķierīšus, suliņu (lai ir dažādība). Tad ķērāmies pie iesaiņošanas. Protams, kastīšu lielums dažām lietām neatbilda to izmēriem, tāpēc iekšā salikām avīzes, lai nekas neskanētu un negrabētu.

Gala rezultāts man personīgi ļoti patīk. Adventes kalendāru aizvedot... tas bērna skatiens! Tie mirkļi ir nenovērtējami. Viņš nezināja, ko darīt. Tagad katru dienu būs motivācija celties, sameklēt attiecīgās dienas cipariņu, kas arī ir kā neliela mācīšanās, un lūkoties, kas tur ir iekšā. Ir arī saliktas mazas kastītes bez cipariņiem, kur ir 1 vai vairākas konfektes, lai var atvērt jau tagad. Un katru decembra dienu viņš iedomāsies par mums - krustvecākiem, kas viņu tik ļoti mīl.»

Foto: no privātā arhīva

Annijas un Markusa krustmāte: «Kalendāra pamatā ir no dēļiem izveidota egles forma A burta veidolā. Kopā to tur naglas un eņģe. Koks tika nopūsts ar zaļu krāsu, izmantojot pūšamo krāsas baloniņu. Jārēķinās, ka pamatne diezgan ilgi jāžāvē, pat vairākas dienas (var būt arī nepatīkams krāsas aromāts). Koka egles pamatnē sasistas nagliņas, uz kurām sakarināti dāvanu maisiņi. Tos veidoju no veca palaga. Tā kā neprotu šūt, tad saskavoju tos kopā ar skavām un izgriezu uz otru pusi. Maisiņus aizsēju ar dāvanu lentītēm. Iekšā saliku praktiskas lietas (zeķes, dzēšgumiju, lineālu, čības, dušas želeju, ziepes, zobu birsti, zobu pastu) un, protams, saldumus. Pašu eglīti vēl izdekorēju ar mazām zelta bumbiņām un pušķīšiem, pielīmējot tos ar līmes pistoli.»

Foto: Elina MK, blogs: www.ellinelledaydreams.blogspot.co.uk

Elīna MK: «Kurpju kastes vāku apvelk ar audumu (pielīmējot vai pieskavojot), pie tā piestiprina nelielu izdekorētu atveramu kastīti un gabaliņu līplentes. Sagatavo ciparus no 1 līdz 24, uzšūtus uz līplentes. Papildus uz šī vāka piestiprina sev tīkamās dekorācijas. Katrā adventes dienā nomaina atbilstošo ciparu un kastītē ieliek našķīti vai mazu dāvaniņu.»

Foto: no privātā arhīva

Gerdas mamma un tētis: «Vispirms sagatavoju dāvanu kastītes, dažas nopirku jau gatavas veikalā, dažas izveidoju pati, dāvanu maisiņus un kreppapīru ietīšanai. Saliku dažādas dāvaniņas – saldumus un mazus nieciņus (gredzenus, sprādzītes, matu gumijas utt.). Uzlīmēju katras dienas ciparu un katru dāvaniņu piesēju pie vienas lentes, kuru piestiprināju pie sienas. Meitai pirmās 10 dienas vispār nebija problēmu piecelties no rītiem uz dārziņu, jo tik ļoti gribēja ieraudzīt, kas katrā dāvaniņā atrodams.»

Foto: no privātā arhīva

Martina mamma: «Šogad pirmo reizi nolēmu izgatavot Adventes kalendāru, jo bērnam ir radusies arī interese par to. Lai ķertos darbam klāt, sagādāju dažādus saldus nieciņus, piemēram, šokolādītes, ledenes, cepumiņus. Ikdienā bērns nelieto daudz saldumus, tāpēc esmu pārliecināta, ka prieks par tiem būs ļoti liels. Lai iesaiņotu katras dienas pārsteigumu, izmantoju ietinamo papīru no IKEA mēbeļu kastēm. Dažās dieniņās saldumi ir vienādi, bet raisot bērna iztēli, iesaiņoti dažādos lielumos. Kad visas paciņas gatavas, izkārtoju egles formā un pielīmēju pie skapīša durvīm, kas atrodas istabā, kurā esam ik dienu. Noslēdzošais darbiņš ir izdrukāt datumu cipariņus uz līmplēves, tos izgriezt un pielīmēt katram sainītim.»

Foto: Depositphotos

Tiem, kas ar gatavošanu uz tu, noteikti noderēs piparkūku adventes kalendārs. Nepieciešama būs tik vien kā piparkūku mīkla un krāsainās glazūras. Izcep vēlamās formas piparkūkas un dekorē pēc sirds patikas, neaizmirstot par cipariem.

Foto: Depositphotos

Bet ja nu it nemaz nav laika un vēlmes darboties ar adventes kalendāru, bet tomēr gribas ko īpašāku, tad noderēs arī vienkārši papīra maisiņi, kurus piepildīt ar našķiem un dāvaniņām. Maisiņu aizvēršana – katram pēc iespējām: vai nu ar knaģiem, vai uzlīmēm.

Ja ir vēlme arī bērniem padarīt šo svētku gaidīšanas laiku darbīgāku, tad papildus našķiem var pievienot nelielus uzdevumus, ko veikt kopā ar ģimeni:

  • kopīgas puzles likšanas vakars,

  • riču-raču (vai jebkuras citas galda spēles) vakars,

  • kopīgas grāmatas lasīšanas vakars,

  • leļļu ģērbšanas ballīte u.c.

Lai skaists un prieka pilns mums Adventes laiks!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu