Polijas bīskaps: Ebreji holokaustu izmanto propagandas mērķiem (62)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ebreji ekspluatē holokaustu propagandas mērķiem, publikācijā konservatīvajā Romas katoļu interneta mājaslapā apgalvo Polijas bīskaps emeritus Tadeušs Peroneks.

"Ir nenoliedzami, ka vairums to, kas gāja bojā koncentrācijas nometnēs, bija ebreji, tomēr upuru vidū bija arī čigāni, poļi, itālieši un katoļi," publikācijā tīmekļa vietnē "pontifex.roma.it" norāda pensionētais bīskaps.

"Tāpēc nav pieļaujami, ka šī traģēdija tiek pielāgota propagandai," uzskata bīskaps. Upuru vidū "bija arī daudz poļu, bet šī patiesība mūsdienās bieži vien tiek ignorēta".

"Holokausts kā tāds ir ebreju izgudrojums," norāda Peroneks, kurš savulaik bija Polijas Bīskapu konferences runasvīrs. Holokausts tiek "izmantots kā propagandas ierocis, kā arī lai iegūtu priekšrocības, bieži vien nepamatotas".

Par daudzajiem komunisma upuriem, vajātajiem katoļiem, kristiešiem un citiem jūs varat runāt ar tādu pašu pārliecības spēku un iedibināt viņiem piemiņas dienu,

publikācijā, kas parādījusies divas dienas pirms starptautiskās holokausta piemiņas dienas, norāda bīskaps.

Paužot kritiku ebrejiem par viņu "neciešamo augstprātību", bīskaps arī pauž uzskatu, ka ebreji "bauda mediju labvēlību, jo viņiem palīdz spēcīgie finanšu resursi, milzīgā vara un ASV beznosacījumu atbalsts".

Peroneks arī kritizē Izraēlu par tās uz robežas ar Rietumkrastu būvēto "drošības mūri". Tā ir "milzīga netaisnība, kas tiek nodarīta palestīniešiem, pret kuriem izturas kā pret lopiem un kuru pamattiesības tiek pārkāptas, un tas vēl būtu maz teikts".

Aicinot izveidot palestīniešu godināšanas dienu, bīskaps arī norāda, ka "par šiem tematiem starptautisko lobiju piekāpības dēļ mēs pārāk daudz nerunājam".

27.janvārī tiek atzīmēta Aušvicas koncentrācijas nometnes atbrīvošanas gadadiena.

Bīskaps arī norāda, ka, paužot šādus uzskatus, viņš nebūt nenoliedz apkaunojošās koncentrācijas nometnes un nacisma nenormālo raksturu.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu