Nogalināts cilvēks, kas filmējis avarējušo Polijas lidmašīnu? (1444)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nogalināts cilvēks, kas bija ieradies lidmašīnas avārijas vietā vēl pirms avārijas vietu bija aplencis Krievijas Federālais drošības dienests un filmējis notikuma vietu, iemūžinot sensacionālus kadrus, kuros dzirdami šāvieni, liecina vietnē kavkazcenter.com kā arī vairākās poļu un Krievijas aktīvistu vietnēs. Krievijas varas iestādes no komentāriem atturas.

Viņš stāstījis, ka notikuma vietā nav redzējis nevienu līķi, toties esot redzējis melno kasti. Bijuši dzirdami šāvieni, kas iemūžināti videomateriālā. Vēlāk viņam sniegta informācija, ka visi līķi atradušies mežā, kur mētājās arī lidmašīnas šasijas.

Videomateriālā uzņemtais un uzkrātie fakti viņam ļāva izvirzīt sensacionālu un pārdrošu teoriju, ka Polijas prezidentu un izdzīvojušos esot nogalinājuši Krievijas Federālā drošības dienesta pārstāvji. Viņi, iespējams, grasījušies nogalināt arī pašu notikuma vietas filmētāju, taču, ierodoties Poļu diplomātiem, drošības dienests viņu atbrīvojis, uzskata Krievijas cilvēktiesību aktīvisti.

Videosižetā redzētais precīzi sakrīt ar oficiāli uzņemtajām avārijas vietas fotogrāfijām, tomēr oficiālie avoti pieņēmumus neapstiprina.

15.aprīlī avārijas vietas filmētājam uzbrukušas nezināmas personas un sadūrušas viņu ar nazi. Smagā stāvoklī viņš nogādāts slimnīcā. 16.aprīli divi nezināmi cilvēki slimnīcā norāvuši viņam elpināšanas masku un atkārtoti sadūruši - no gūtajiem ievainojumiem viņš miris. Tomēr patlaban vairākas interneta vietnes vēsta, ka viņš tomēr esot dzīvs. Tāpat ar viņa interneta segvārdu medijiem nosūtīts ziņojums, kurā teikts, ka šis video uzskatāms par viltojumu, par kuru viņš atvainojas.

Interneta vidē jau ilgāku laiku tiek apspriestas visdažādākās sazvērestības teorijas, saskaņā ar kurām Krievijas specdienesti nogalināja avārijas vietā bijušos izdzīvojušos. Sevišķi aktīvi situācijas analīzei seko līdzi kavkazcenter.com - vietne, kurā viedokļus nereti pauž čečenu separātisti un viņus atbalstošie cilvēktiesību aktīvisti.

Komentāri (1444)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu