ASV un Dienvidkoreja rīkos kopīgus manevrus (56)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV un Dienvidkoreja tuvākajās dienās rīkos kopīgus militārus manevrus pēc Ziemeļkorejas artilērijas otrdien veiktās Dienvidkorejai piederošas pierobežas salas apšaudes, otrdienas vakarā paziņoja Baltā nama administrācija.

Par manevriem vienojās ASV prezidents Baraks Obama un Dienvidkorejas prezidents Lī Mjungbaks, kopīgi atbildot uz minēto apšaudi, kurā nogalināti divi Dienvidkorejas jūras kājnieki un ievainoti 15 jūras kājnieki un trīs civiliedzīvotāji.

Karaflotes manevri Dzeltenajā jūrā notiks no 28.novembra līdz 1.decembrim. Tajos piedalīsies ASV lidmašīnu bāzeskuģis "George Washington" un Dienvidkorejas kuģi, paziņoja ASV spēki Korejā (USFK).

Dienvidkoreja, reaģējot uz Ziemeļkorejas artilērijas veikto Jonpjongas salas apšaudi, arī atliek solīto palīdzības piegādi plūdos cietušajiem Ziemeļkorejas iedzīvotājiem un ir atsaukusi sarunas par Korejas kara izšķirto ģimeņu tikšanos.

Jonpjongas sala atrodas apmēram trīs kilometrus uz dienvidiem no jūras robežas starp Dienvidkoreju un Ziemeļkoreju un 120 kilometrus uz rietumiem no Seulas.

Abas Korejas joprojām atrodas karastāvoklī, jo Korejas karš beidzās tikai ar pamieru, bet saspīlējums pieauga šā gada sākumā, kad Seula apsūdzēja Ziemeļkoreju par torpēdu raidīšanu uz Dienvidkorejas kuģi, kuras rezultātā tika nogalināti 46 jūrnieki.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu