Pāvesta skūpsts ar vīrieti izraisa pamatīgu skandālu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas apģērbu ražošanas uzņēmums "Benetton", reaģējot uz Vatikāna kritiku, trešdien atsaucis globālās reklāmas kampaņas attēlu, kurā redzams katoļu pāvesta un pazīstama musulmaņu garīdznieka skūpsts.

Reklāma aizskārusi ticīgo jūtas

Uzņēmums, kas jau agrāk ar savām reklāmas kampaņām izraisījis skandālus, pauda nožēlu, ka fotomontāža "aizskārusi ticīgo jūtas". Iepriekš Vatikāns bija paudis "kategorisku protestu pret pilnīgi nepieņemamo svētā tēva attēla izmantošanu".

"Benetton" plakātā bija attēlots pāvests Benedikts XVI, skūpstot uz lūpām pazīstamo sunnītu garīdznieku, Kairas Al Ažara mošejas imamu Ahmedu et Tajebu.

Uzņēmums trešdien bija sācis globālu reklāmas kampaņu "UNHATE", un tās attēlos politiskie un reliģiskie līderi attēloti skūpstoties.

Kampaņas mērķis - "cīnīties pret naidu visās tā formās"

Uzņēmums aizstāvēja kampaņu, sakot, ka tā mērķis bijis "cīnīties pret naidu visās tā formās".

Citos kampaņas attēlos skūpstoties redzami ASV un Ķīnas prezidenti Baraks Obama un Hu Dziņtao, Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu un palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un Vācijas kanclere Angela Merkele.

Vatikāns sašutis

"Mums ir jāpauž visstingrākais protests pret šo pilnīgi nepieņemamo svētā tēva attēla izmantošanu, kas publiskā kampaņā ticis manipulēts un ekspluatēts komerciālu mērķu vārdā," sacīja Vatikāna preses pārstāvis Federiko Lombardi.

"Tas apliecina nopietnu cieņas trūkumu pret pāvestu, ticīgo jūtu aizskaršanu, skaidru pierādījumu tam, ka reklāma var pārkāpt cilvēciskās cieņas pamatlikumus, piesaistot uzmanību ar provokāciju," norādīja Lombardi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu