Bērni raksta vēstules uz cietumu slepkavniekam Breivīkam (48)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ jramspott

Ilas cietums Norvēģijā, kur savu cietumsodu izcieš masu slepkavnieks Anders Bērings-Breivīks, saņēmis neskaitāmas Breivīkam adresētas bērnu vēstules, raksta «The Nordic Page».

Ilas cietums par satraucošo tendenci šonedēļ informējis Norvēģijas bērnu labklājības dienestu.

Bērnu vēstules Breivīkam esot atbalstošas, taču tiek uzsvērts, ka vēstuļu autori bieži iesaistīti dažādās jauniešu politiskajās organizācijās.

Arī Breivīka advokāts apstiprina, ka viņa klients saņēmis daudzas vēstules no bērniem un jauniešiem.

Sociālie dienesti informē, ka sazinās ar mazgadīgo vēstuļu autoru vecākiem.

Vienā no Brevīkam adresētajām vēstulēm viņam mīlestībā atzinusies kāda 16 gadus veca meitene. Ilas cietums informē, ka šī nebūt nav vienīgā slepkavniekam adresētā mīlestības vēstule no mazgadīgām personām.

Breivīka advokāts uzskata, ka Norvēģijas runas brīvība attiecas arī uz mazgadīgām personām, tāpēc viņu korespondence nebūtu jāierobežo.

Ilas cietums konfiscē tikai tās vēstules, kuras ar savu saturu pārkāpj likumu, piemēram, aicina uz noziegumu. Visas vēstules tiekot pārlasītas un, ja nepieciešams, cenzētas.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu