Krimas premjers: Simferopolē tiek meklēts snaiperis (58)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krimas galvaspilsētā Simferopolē tiek veikta speciāla operācija, lai atrastu snaiperi, kurš otrdien šāvis gan uz Krimas «pašaizsardzības» spēkiem, gan Ukrainas karavīriem, trešdien paziņoja Krimas premjerministrs Sergejs Aksjonovs.

«Tika šauts no viena punkta uz pašaizsardzības spēkiem un uz Ukrainas karavīriem. Tas ir tā sauktais «Maidana» variants,» sacīja Aksjonovs.

«Pašlaik ir izsludināts plāns «Pārtveršana»» un snaiperi meklē Krimas Iekšlietu ministrijas spēki, sacīja Aksjonovs.

Jau vēstīts, ka Krievijas un Ukrainas konfliktā Krimas pussalā otrdien tika nogalināti pa vienam karavīram abās pusēs, kad Krimas galvaspilsētā Simferopolē notika uzbrukums Ukrainas karaspēka vienībai.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas mediju centra vadītājs Vladislavs Seļezņovs informēja, ka noticis uzbrukums Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās operatīvās nodrošināšanas pārvaldes militāri topogrāfiskās un navigācijas pārvaldes fotogrammetrijas centram un tajā ar šāvienu kaklā nogalināts Ukrainas armijas praporščiks, kā arī ievainots vēl viens Ukrainas karavīrs.

Ukrainas Aizsardzības ministrija pēc tam otrdien paziņoja, ka Ukrainas karavīriem Krimā pašaizsardzības nolūkā atļauts lietot ieročus. Līdz šim Ukrainas militārpersonām Krievijas karaspēka okupētajā Krimā bija dots rīkojums nelietot ieročus, lai neprovocētu Krievijas spēkus.

Krimas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka tajā pašā uzbrukumā tika nogalināts Krimas «pašaizsardzības» spēku karavīrs un vēl divi cilvēki tika ievainoti. Ministrijas preses sekretāre abu karavīru nāvē vainoja nenoskaidrotus šāvējus.

«Šaušana notika no viena punkta divos virzienos: uz pašaizsardzības spēkiem, kuri pārbaudīja signālu par bruņotu cilvēku atrašanos nepabeigtā ēkā, un uz blakus esošo Ukrainas karaspēka daļu,» sacīja Krimas Iekšlietu ministrijas preses sekretāre intervijā Krievijas ziņu aģentūrai «Interfax».

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu