Pazemes tuneļos zem Meksikas atrod neaprakstāmas vēsturiskas bagātības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arheologi Meksikā pazemē negaidīti atraduši neaprakstāmi vērtīgus vēstures priekšmetus. Kopumā atrastas 50 000 priekšmetu vienības, vēsta «Vice News».

Negaidītais atradums veikts iepriekš neizpētītā pazemes tunelī zem piramīdas un tempļa ēkām Teotihukānā - senā ceremoniālā centrā tagadējā Mehiko piepilsētā.

Meksikas Nacionālais antropoloģijas un vēstures institūts (INAH) arī paziņojis, ka izrakumu gaitā pētnieki ar atklātā tuneļa palīdzību cer nonākt slepenos apbedīšanas kambaros zem trešās lielākās Teotihukānas piramīdas.

Šis atklājums nodēvēts par nozīmīgāko visā institūta pētījumu vēsturē.

Ieeja piramīdā gluži nejauši tika atklāta tikai 2003. gadā lietus izskalojumu rezultātā.

Vēsturnieki lēš, ka tunelis zem piramīdas tika noslēgts un nepiederošu cilvēku acīm noslēpts pirms aptuveni 1800 gadiem.

Arheologi tunelī atraduši bultu uzgaļus, dzīvnieku kaulus, gliemežvākus, statujas, keramikas izstrādājumus, dažādas sēklas, nefrīta rotājumus un dažādus vērtīgus dārgakmeņus. Tāpat uziets dzintars, dažādi koka objekti un gumijkoka bumbas.

Tiek uzskatīts, ka Teotihukāna tika pamesta apmēram 200. mūsu ēras gadā, vēl ilgus gadu simtus pirms šajā reģionā iedzīvojās acteki. Savulaik šajā senajā pilsētā varēja būt dzīvojuši pat 100 000 cilvēku.

Lai piekļūtu tunelim, no tā izceltas kopumā 970 tonnas gružu un akmeņu. Pats tunelis savulaik ierīkots zigzagveidā, atdarinot čūsku, - tieši šim rāpulim bija veltīta piramīda, zem kuras tunelis atrasts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu