Ukraiņu mākslinieki «okupē» Krievijas paviljonu Venēcijas mākslas biennālē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Parodējot Krievijas iebrukumu Ukrainas austrumos, grupa kamuflāžas apģērbos tērptu ukraiņu mākslinieku un aktīvistu sarīkojuši stilizētu Krievijas paviljona «okupāciju» prestižajā Venēcijas mākslas biennāles pasākumā, vēsta «The Guardian».

Mākslinieki pauda protestu pret Krievijas agresiju, Krievijas paviljona apmeklētājiem izdalot militārās uniformas un aicinot tajās uzņemt selfijus jeb pašiņus.

Uz uniformām bija vārdi «on vacation» jeb «atvaļinājumā», tādējādi velkot paralēles ar Krievijas aizbildinājumiem, ka Ukrainas teritorijā pieķertie Krievijas karavīri gluži vienkārši devušies atvaļinājumā un šajā valstī atrodas paši pēc personiskās iniciatīvas un brīvprātības principa.

Foto: twitter

Akcijas dalībnieki aicina cilvēkus apmeklēt Venēcijas biennāli, atrast #onvacation aktīvistus, kā viņi paši sevi dēvē, uzvilkt uniformu, uzņemt bildi «paša izvēlētā okupācijas varā» un šo bildi ievietot Instagram vai Twitter ar mirkļbirku #onvacation, kā arī paust savu izpratni un pieredzi par okupāciju.

Starp citu, aktīvistu mājaslapā solīts, ka 9. jūnijā kāds nejauši izvēlēts mirkļbirkas ievietotājs laimēšot braucienu uz Krievijas okupēto Krimu.
Foto: twitter

Kā vēstīts, Krievijas valdība ciniski noliegusi dalību konfliktā Ukrainā, kā arī Krimas okupāciju. Vaicātas par konkrētiem vārdiem un uzvārdiem, Krievijas amatpersonas žurnālistiem aizbildinājušās, ka šie aktīvā dienesta karavīri ir vai nu bezvēsts pazuduši, vai brīvdienās. Krievija sākotnēji arī noliedza saistību ar bruņotajiem «zaļajiem cilvēciņiem» neidentificētās uniformās, kuri pārņēma kontroli pār Ukrainas sastāvā esošo Krimu, pirms tur tika sarīkots «referendums» par pievienošanos Krievijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu