Vācijas policija netiek galā ar nelegālo imigrantu pieplūdumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bavārijas policija atzinusi, ka tai nepietiek resursu, lai daktiloskopētu visus jaunieceļojušos nelegālos imigrantus.

Gada pirmajā pusē patvērumu Vācijā pieprasījuši gandrīz 180 000 cilvēku, no kuriem liela daļa ir no Sīrijas un Irākas.

Saskaņā ar vārdā nenosauktas kādas augstākā ranga policijas amatpersonas teikto, katru dienu Austrijas un Vācijas robežu resursu trūkuma dēļ bez pienācīgas reģistrācijas šķērso līdz 300 cilvēku.

Vietējie mediji ziņo, ka

valstī šogad, pienācīgi neizejot noteiktās procedūras, ieradušies 45 000 cilvēku.

Robežpolicijas priekšnieks Dīters Romans žurnālistiem Berlīnē pavēstīja, ka viņa darbinieki ne vienmēr spēj no jauna iebraukušajiem paņemt pirkstu nospiedumus likumā noteiktajā 48 stundu laikā. Nelegālie imigranti tiek aicināti pieteikties nākamajā uzņemšanas centrā, kur viņi šo procedūru var iziet, bet nav nekādu iespēju pārliecināties, vai viņi to izdara.

Šis atklājums, visticamāk, nostādīs neveiklā situācijā Vācijas varasiestādes, kas kritizē citas Eiropas valstis, piemēram, Itāliju par nespēju pienācīgi veikt ar bēgļu uzņemšanu saistītās procedūras.

Vidusjūras valstis ar nelegālo imigrantu pieplūdumu cīnījušās jau gadiem, taču

tagad nelikumīgie ieceļotāji kļūst par problēmu arī Vācijā.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos patvērumu Vācijā pieprasījuši par 132% vairāk cilvēku nekā pagājušā gada pirmajā pusē. Amatpersonas uzskata, ka kopā šogad varētu tikt saņemti 450 000 jaunu pieteikumu.

Lai arī daudzi bēgļi nāk no Sīrijas, Irākas un Afganistānas,

amatpersonas satrauc arī lielais ieceļotāju skaists no Kosovas, Albānijas un Serbijas.

Pagājušajā mēnesī Vācija dubultoja finansējumu reģioniem un pilsētām, lai tās varētu tikt galā ar imigrantu izmitināšanu. Gada sākumā tika nosūtīti robežsargi uz Ungārijas un Serbijas robežu, lai tur cīnītos ar nelegālo imigrantu vilni, kas dodas uz Šengenas zonu.

Iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs atzina, ka pašreizējais pieplūdums ir būtisks izaicinājums Vācijas varasiestādēm, un piebilda, ka ir svarīgi, lai amatpersonas nošķirtu «patiešām neaizsargātos cilvēkus», kuriem ir tiesības palikt valstī.

Tikmēr Vācijas parlaments jūlija sākumā apstiprināja likumu, kas atvieglo to nelegālo imigrantu izraidīšanu, kuru patvēruma pieprasījums ir noraidīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu