Migranti, kas nevar samaksāt par nelegālo ievešanu Eiropā, atdoti orgānu tirgoņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Imigranti, kas nespēj norēķināties ar cilvēktirgoņiem, kuri viņus nelegālā veidā pāri Vidusjūrai nogādā Eiropā, tiekot pārdoti cilvēkiem, kas nodarbojas ar orgānu tirdzniecību. Šādu informāciju Itālijas varasiestādēm sniedzis kāds aizturētais, kas pats nodarbojas ar nelegālu cilvēku pārvadāšanu, raksta «The Telegraph».

Informators par cilvēku nelegālu pārvadāšanu tika arestēts 2014. gadā un ir pirmais ārvalstnieks, kuram Itālijas varasiestādes piešķīrušas dalību liecinieku aizsardzības programmā.

Viņš varasiestādēm sniedzis informāciju, kas novedusi pie desmitiem arestu. Aizturētos uzskata par vērienīga kriminālā grupējuma biedriem, kas nodarbojušies ar narkotiku, ieroču un imigrantu ievešanu no Āfrikas Eiropā.

Informators liecinājis, ka tie imigranti, kas par transportēšanu nespēja samaksāt,

par 15 000 eiro tika pārdoti orgānu tirgoņiem. Pārsvarā šie orgānu tirdzniecībā iesaistītie indivīdi bijuši no Ēģiptes.

Pirmdien tika arestēti 23 aizdomās turētie cilvēktirgoņi, kā arī izdoti orderi vēl 15 cilvēku arestiem visā Itālijā. Noziedzīgajā grupā ietilpst 25 Eritrejas un 12 Etiopijas pilsoņi, kā arī kāds itālis. Kā uzskata policija,

šī grupa bijusi atbildīga par tūkstošiem migrantu ievešanu Eiropā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu