Noskaidrota Lasvegasas šāvēja identitāte

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lasvegasas policija identificējusi Lasvegasas uzbrucēju kā Stīvenu Padoku - 64 gadus vecu Lasvegasas iedzīvotāju, ziņo raidorganizācija CNN. Viņu uzskata par vienīgo uzbrucēju, kurš paveica nāvējošāko masu apšaudi ASV vēsturē.

Lasvegasas šerifs Džo Lombardo uzbrucēju raksturoja kā «vietējo iedzīvotāju». Kā ziņots, viņš no viesnīcas «Mandalay Bay Hotel and Casino» 32. stāva loga ar automātisko ieroci atklāja uguni uz tūkstošiem cilvēku, kuri bija ieradušies uz kantrīmūzikas festivālu «Route 91 Harvest». Šaušana sākās mūziķa Džeimsa Aldīna uzstāšanās laikā.

Uzspridzinot durvis, policija ielauzās Padoka viesnīcas istabā. Domājams, ka Padoks izdarīja pašnāvību. Zināms, ka viesnīcas numurā tika atrasti vairāki ieroči, ziņo «The Independent».

Uzbrucēja motīvi nav zināmi. «Mums nav ne jausmas, kādi bija viņa uzskati,» norāda Lombardo.

Vairākas stundas pēc uzbrukuma meklēšanā bija Marilū Denlija - sieviete, kura tika uzskatīta par Padoka pavadoni. Taču policija uzskata, ka Padoks izmantojis sievietes dokumentus, bet viņa pati apšaudes laikā nav atradusies notikuma vietā, norāda Lombardo.

Pagaidām izziņotā informācija liecina, ka apšaudē bojā gājuši vismaz 50 cilvēki, bet vēl 200 ievainoti. Tā ir nāvējošākā masu apšaude ASV vēsturē.

Līdz šim antirekords piederēja 2016.gada jūnijā notikušajai apšaudei Orlando naktsklubā, kurā dzīvību zaudēja 49 cilvēki.

Nevadas štatā ir viens no pielaidīgākajiem ieroču regulējumiem ASV.

Cilvēku identitāti pārbauda, kad tie iegādājas ieroci veikalā, taču ir atļauta ieroču tirgošana privātpersonu starpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu