Rīgā darbojas aptuveni 80 kabatzagļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patlaban Rīgā darbojas apmēram 80 kabatzagļi un 20 kabatzagļu grupas, kuras veic vismaz vienu zādzību dienā, šodien žurnālistus informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Andrejs Grišins.

Kopumā policijas kartotēkā ir aptuveni 400 personu, kuras jebkad tika aizturētas par šo noziegumu. Grišins stāstīja, ka Rīgā kabatzagļi vairāk koncentrējās dažās pilsētās vietās. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, zagļi visbiežāk ir sastopami sabiedriskā transporta pieturvietās pie Katedrāles un Rīgas Centrāltirgus, kā arī Vecrīgā, kur vasarā pulcējas daudz tūristu. Policijas pārstāvis uzsvēra, ka sabiedriskajā transportā darbojas dažādi kabatzagļi - sākot ar pusaudžiem un narkomāniem, kurus tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem ir visvieglāk pieķert, un beidzot ar elitārajiem kabatzagļiem, kas "savu meistarību ir slīpējuši gadiem". Grišins teica, ka spēkā esošā likumdošana paredz pret kabatzagļiem par paveikto vērst "smieklīgas sankcijas", piemēram, bieži tiesas atsakās apcietināt kabatzagļus. Pēc policijas pārstāvja teiktā, no pērn aizturātajiem 70 - 80 kabatzagļiem tikai 25 personas tiesa apcietināja. Šādas zādzībās bieži veic pusaudži līdz 14 gadu vecumam, kurus nevar krimināli sodīt. Tāpat zādzības bieži veic stāvoklī esošas sievietes, kuras aizturēšanas gadījumā parasti nesoda ar brīvības atņemšanu, uzsvēra Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu