Prokurorei par kukuļņemšanu piespriež četrus gadus cietumā (89)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

Tukuma rajona tiesa piespriedusi četrus gadus cietumā kukuļņemšanā apsūdzētajai nu jau bijušajai Zemgales tiesas apgabala prokurorei Silvijai Birģelei.

Tukuma tiesā aģentūra BNS noskaidroja, ka motivēts sprieduma teksts būs pieejams 23.martā un to desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt Zemgales apgabaltiesā.

Pēc apsūdzības domām, toreizējā prokurore Birģele 2000.gada nogalē lūdza tiesu pagarināt apcietinājuma termiņu kādam vīrietim, kurš bija apsūdzēts par narkotiku nelegālu apriti. Apsūdzētā apcietinājuma termiņš tika pagarināts, tomēr pāris mēnešu vēlāk savā darba kabinetā viņa pieņēma 1000 latu lielu kukuli par to, lai apsūdzētajam apcietinājumu grozītu pret vieglāku ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Pēc kukuļa pieņemšanas prokurore veica pasākumus tāda dokumenta iegūšanā, kas apliecinātu, ka apsūdzētais ir palīdzējis izmeklēšanai, un pieņēma lēmumu par apsūdzētajam piemērotā drošības līdzekļa grozīšanu.

Pēc apsūdzības domām, 2008.gada jūnijā prokurore arī apsolīja panākt apcietinājuma grozīšanu kādai noziegumā vainotai sievietei un saņēma 700 latu kukuli, lai to nodotu citam prokuroram, kurš veica uzraudzību sievietes krimināllietā. Birģele kukuli tālāk nav nodevusi, bet to piesavinājusies.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 2008.gada oktobrī par kukuļņemšanu aizturēja Jūrmalas pilsētas prokurori Irinu Bogdanovu. Kukulis 25 000 latu apmērā pieņemts no kādas personas, lai nodrošinātu tās interesēs pretlikumīgu darbību veikšanu kādā prokurores lietvedībā esošā kriminālprocesā.

Šajā lietā spriedums vēl nav bijis pat pirmajā instancē.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu