Deģenerāti, kas piekauj cepures dēļ (1047)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šobrīd visā Latvijā izskan skaļas diskusijas par kādu uzbrukumu puisim, kurš bija izvēlējies cepuri, kas neiepatikās piedzērušu jauniešu baram. Šajā stāstā šokē ne tikai uzbrukuma iemesls, bet arī cilvēku vienaldzība, jo ne viens vien bijis notikušā aculiecinieks, bet palīgā nelaimē nonākušajam nenāca neviens.

Sišana notika pie Brīvības pieminekļa, kur vienmēr ir desmitiem cilvēku. Jaunieši puisi kārtīgi piekāvuši un vienkārši devušies prom, jo neviens aculiecinieks pat nebija piezvanījis policistiem.

Zilums zem acs, piepampusi lūpa, izsisti priekšzobi. 17 gadus veco Anatoliju piekāva par to, ka viņš ir krievu tautības, par to, ka viņam bija cepure ar Krievijas ģerboni.

Puisis pagājušajā piektdienā atgriezās no Vecrīgas, stāsta, ka nācis mājās pēc draudzenes dzimšanas dienas, runājis pa telefonu, kad pēkšņi viņu ielenca bariņš iereibušu jauniešu. Astoņpadsmit, deviņpadsmit gadus veci.

Piekautais: «No manis pa labi gāja meitenes, un man liekas, ka arī divi puiši. Latvieši. Es viņiem sākumā nepievērsu uzmanību, runāju pa telefonu, jau grasījos iet mājās. Kad es noliku telefonu, izdzirdēju vārdu okupants vai ko līdzīgu. Es paskatījos pa labi, viņš arī uz mani skatījās, un es viņam prasīju: «Vai tu to man?» Viņš atbildēja: «Jā, tev!» un pāris sekunžu laikā izcēlās kautiņš.»

Cilvēku vienaldzība pie Brīvības pieminekļa

Anatolijs saka, ka visskumjākais ir tas, ka neviens no garāmgājējiem nepievērsa uzmanību kautiņam. Pieauguši cilvēki demonstratīvi gājuši garām, tuvumā nebija arī policijas, kura parasti dežurē pie Brīvības pieminekļa. Kad Anatoliju piekāva, puiši aizbēga, bet cietušais ar asiņojošu seju devās mājās. Jaunais cilvēks vēl līdz šim brīdim nespēj noticēt, ka uzbrukuma iemesls ir viņa cepure. Viņš cepuri iegādājās Krievijā kā suvenīru vecmāmiņai, bet tā nu gadījies, ka ziema šogad ir auksta, un puisis nolēma cepuri uzvilkt.

Piekautais: «Šī ir tā cepure no Krievijas, nopirku, atvedu uz šejieni, tieši no krievu tirgus. Visu ziemu nostaigāju, liels sals bija. Mana mīļākā cepure, es netaisos viņu vairs nevalkāt, arī turpmāk viņu nēsāšu.»

Cietušā māte baidās par dēlu cepures «Rossija» dēļ

Anatolija māte secina: lai arī puisim ir 17 gadi, vienu viņa viņu nekur nelaidīs. Bīstami, turklāt šo cepuri viņam nēsāt nevajadzētu. Par notikušo ir ierosināta krimināllieta par miesas bojājumu nodarīšanu, cietušā puiša māte uzrakstīja iesniegumu, un šobrīd notiek izmeklēšana.

Kārtības policijas priekšnieks stāsta, ka lieta, visdrīzāk, netiks ierosināta par nacionālā naida kurināšanu, to šobrīd neatļauj likumdošana. Turklāt atrast noziedzniekus būs grūti. Pie ēkas, kur piekāva puisi, nav videonovērošanas kameras. Bet varbūt kompānija būs nofilmēta ar kādu videokameru, kas novietota uz citām ēkām, norādīja policijā.

Komentāri (1047)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu