Sabrūkot ēkas jumta konstrukcijai, divi cietušie (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas pusdienlaikā Daugavpilī, Cietokšņa ielā, sabrukusi kādas ēkas jumta konstrukcija, cietuši vismaz divi cilvēki, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inese Veisa apstiprināja, ka izsaukums dienestā bijis ap plkst.11. Dienests gan nebija izbraucis, jo cietušie nebija iesprostoti.

Veisa teica, ka ēka tikusi renovēta un garāmgājējiem - vīrietim un sievietei - virsū uzgāzušies celtniecības materiāli.

Cietušie nogādāti slimnīcā.

Savukārt Valsts darba inspekcijas (VDI) Daugavpils sektora vadītāja Aļona Kuņko aģentūrai BNS pastāstīja, ka inspektori trešdien pārbaudījuši, vai šajā ēkā būvnieki nestrādā nelegāli. Šāds pārkāpums nav konstatēts, toties inspektori secinājuši, ka celtnieki nelietoja drošības jostas, kas nepieciešamas darbam šādos objektos.

Līdz brīdim, kamēr tās nebūs nodrošinātas un par to pārliecinājušies arī VDI inspektori, celtnieki šajā objektā strādāt nedrīkst. Līdz ar to brīdī, kad pagaidām nezināmu iemeslu dēļ nobrukusi jumta konstrukcija, celtnieki šajā objektā nav atradušies.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu