Jēkabpils laupītāju automašīnā atrasta nauda (593)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Minivenā "Chrysler Voyager", kurš tika izmantots uzbrukumā spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī, pēc noziedznieku aizturēšanas atrasta nauda, šodien speciāli sasauktajā preses konferencē pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs.

Tērpušies policistu formās

Cik daudz naudas izņemts, vēl neesot zināms.

Velšs apstiprināja, ka četri no laupītājiem uzbrukuma brīdī bija ģērbušies policijas formas tērpos. Piektā bijusi privātpersona.

Laupītāji, bēgot no policijas, strupceļā iebraukuši tāpēc, ka policijas darbinieki apzināti tiem nogriezuši atpakaļceļu.

Kā pastāstīja Velšs, pēc sākotnējās informācijas, šodien plkst. 9.30 policijā tika saņemtas ziņas, ka pieci bruņoti vīrieši iebrukuši spēļu zālē "Fēnikss". Spēļu zāles darbinieks nospiedis trauksmes pogu, un notikuma vietā ieradušies divi apsardzes darbinieki. Viens no darbiniekiem uzbrukuma laikā ievainots.

Foto: LETA

Nogalina pieredzējušu policistu

Laupītāji metušies bēgt. Pirmā viņus panākusi kāda Ceļu policijas ekipāža ar diviem darbiniekiem. Viens no šiem policistiem apšaudē smagi cietis. Pēc tam laupītājus apturēt mēģinājusi vēl viena policijas ekipāža, no kuras viens likumsargs nogalināts. Bojāgājušais ir Viesītes policijas iecirkņa darbinieks Andris Znotiņš. Viņš policijā nostrādājis vairāk nekā 12 gadus.

Kad policijas darbinieki bija bloķējuši atpakaļceļu laupītāju automašīnai, tā apstājās un divi noziedznieki tika aizturēti jau turpat pie transportlīdzekļa - viens no viņiem tika ievainots, bet otrs labprātīgi padevās.

Pārējie trīs laupītāji metās bēgt. Viņiem pakaļ dzinās policisti, kuri divus no trim bēgošajiem laupītājiem ievainoja, bet viens padevās.

Policijā briest pārmaiņas

Kā preses konferencē norādīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), šis tiešām ir ārkārtas gadījums. Iekšlietu ministrija esot apņēmusies sniegt visu iespējamo atbalstu bojāgājušā policista tuviniekiem. Arī pārējie aizturēšanā iesaistītie policisti saņems psihologa atbalstu un pārējo nepieciešamo palīdzību.

Foto: LETA

Mūrniece izteica visdziļāko nožēlu, ka policijā strādā cilvēki, kuri var pacelt ieročus pret saviem kolēģiem. "Mūsu uzdevums tuvākajā laikā ir atbrīvoties no visiem šādiem neliešiem," sacīja ministre. Viņa prognozēja, ka sākto dienesta pārbaužu laikā būs vēl vairākas atstādināšanas un pilnīgi skaidrs, ka policiju gaida pārmaiņas.

Savukārt Jēkabpils policijas darbinieki ir pierādījuši, ka policijā patiešām strādā profesionāli cilvēki.

Kā atzina Mūrniece, noziedznieku aizturēšanā savs nopelns ir arī pašvaldībai, kura palīdzējusi ar informācijas sniegšanu no pilsētā uzstādītajām videonovērošanas kamerām.

Ministre norādīja, ka noziedznieki mēdz būt visu profesiju pārstāvju vidū.

"Par noziedznieku neizaug policijā, par noziedznieku acīmredzot piedzimst,"

sacīja Mūrniece.

Jautāta, vai atbildība par notikušo nebūtu jāuzņemas arī kādām augstākām amatpersonām, Mūrniece sacīja, ka savu atbildību viņa jau uzņemas, mēģinot visiem spēkiem risināt radušos situāciju.

Komentāri (593)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu