Nozog Ls 14 000 vērtu ugunsnovērošanas torni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļā konstatēts, ka Jelgavas novada Līvbērzes pagastā nozagts ugunsnovērošanas tornis 14 250 latu vērtībā, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Iesniegums saņemts pirmdien, 4.aprīlī.

Kā apliecināja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Edijs Leišavnieks, zādzība Līvbērzes pagastā ir notikusi un lietas izmeklēšanas apstākļi nodoti izmeklēšanā policijai.

"Ar policiju strādā Zemgales virsmežzinis. Tomēr tālākus komentārus nevēlētos sniegt," piebilda Leišavnieks.

Tornis no metāla

Kā stāsta Leišavnieks, ugunsnovērošanas tornis bijis no metāla, kas ar bultskrūvēm nostiprināts betona pamatnē, līdz ar to pastāvot iespējamība, ka zagļu motīvs bijusi torņa nodošana metāllūžņos peļņas gūšanai.

Pēc viņa teiktā, tornis nav bijis apdrošināts. "Taču, visticamāk, to atjaunos," norādīja eksperts.

Jau ziņots, ka kopumā 2010.gada meža ugunsnedrošajā laikposmā Valsts meža dienests nodzēsis 78 hektārus meža, bet pavisam uguns apkarota 104 hektāru platībā. Ugunsnedrošās sezonas laikā katru dienu vidēji dzēsts pushektārs meža.

Perioda laikā ugunsgrēki izcēlušies 314 reizes. Salīdzinājumā ar 2009.gadu tas ir gandrīz divarpus reizes mazāk, kad pavisam tika dzēsti 882 meža ugunsgrēki un uguns bija sakārusi 455 hektārus meža.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu