Rīgā pie policijas iecirkņa atrod trīs kilogramus trotila

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā otrdienas rītā Akadēmijas laukumā, pie kura atrodas Zinātņu akadēmija un policijas iecirknis, kāds iedzīvotājs atradis vairāk nekā trīs kilogramus trotila.

Krūmos atrod aizdomīgu saini

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka krūmos iedzīvotājs atrada aizdomīgu maisiņu un par atradumu ziņoja policijai.

Detonēšanas ierīces pie trotila neatrod

Notikuma vietā ieradās pretterorisma vienība "Omega" un turpat blakus esošā policijas iecirkņa darbinieki, kuri konstatēja, ka maisiņā atrodas trotils ‒ kopumā astoņas briketes jeb vairāk nekā trīs kilogrami. Detonēšanas ierīces pie trotila nebija.

Trotils nodots iznīcināšanai, un policijā sākts kriminālprocess.

Policija nekomentē

To, kurš un kādam mērķim sprāgstvielas varēja būt atstājis, policija pagaidām nekomentē, vien norāda, ka versijas izmeklēšanas laikā tiks noskaidrotas.

Akadēmijas laukums pilsētas centrā ir visai dzīva vieta. Tā apkārtē atrodas Latvijas Zinātņu akadēmija, centrāltirgus un Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknis. Pie laukuma ir arī sabiedriskā transporta pieturvietas.

Kilograms trotila auto sadragātu pilnībā

Kad 2009.gada martā policija Ventspils pusē atrada deviņus kilogramus trotila, speciālists Zemessardzē par trotila jaudu paskaidroja, ka, lietojot 400 gramu trotila briketi, vieglā automašīna tiek praktiski saārdīta pa detaļām, savukārt, izmantojot kilogramu trotila, no automašīnas jau praktiski nekas pāri nepaliekot.

Pretkājnieku mīnā ir aptuveni 75 grami trotila.

Visiespaidīgākais trotila daudzums atrasts 2005.gada augustā, toreiz kopumā vairākās kratīšanās atrada 60 kilogramus trotila. Tas Latvijā ir vismaz pēdējos 27 gados lielākais likumsargu atrastais trotila daudzums.

Toreiz vairāki Latvijas iekšlietu sistēmas eksperti apliecināja, ka ar šādu daudzumu sprāgstvielu, tās pareizi izvietojot, būtu iespējams uzspridzināt jebkuru Rīgas augstceltni, jebkuru Rīgas tiltu pār Daugavu vai arī pilnībā iznīcināt praktiski jebkuru galvaspilsētas centra ēku kvartālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu