Latvieti vaino angļu puiša nonāvēšanā; sāk karu pret imigrantiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ogrēnieti un vēl vairākus imigrantus vaino vietējā angļu puiša nonāvēšanā Lielbritānijas vidienē, Mansfīldā, otrdien vēsta "Latvijas Avīze".

Kautiņš beidzas ar angļu puiša nāvi

Konflikts starp vietējiem iedzīvotājiem un imigrantiem izraisījies maija sākuma pie kāda kroga Mansfīldā. No konflikta laikā gūtiem smagiem miesas bojājumiem nākamajā dienā slimnīcā mira 27 gadus vecs angļu vīrietis. Viņa nonāvēšanā tiek vainots 22 gadus vecs vīrietis no Latvijas, Ogres, kā arī viņa draugi – turks un polis. Vēl aizdomās par saistību ar notikušo policija meklēja dažus lietuviešus.

Pēc traģiskā notikuma iela, kur notika kautiņš, noklāta ziediem, bet

kādā interneta portālā parādījies aicinājums angļiem pievienoties domubiedru grupai "Attīrīsim Angliju no imigrantiem!".

Dažu dienu laikā dalībai šajā grupā pieteicās aptuveni 500 vietējo iedzīvotāju. Tika arī ziņots par kāda Londonas radikāla grupējuma pārstāvju ierašanos pilsētā.

Grib atriebties imigrantiem

Internetā vīdēja paziņojums, ka karš pret imigrantiem beigsies tikai tad, kad būs atriebta angļu puiša nāve. Pamiers iestāšoties, "ja būs arī imigrantu līķi". Mansfīldā, kas Anglijas mērogiem ir mazpilsēta, ieradās policijas papildspēki no Notingemas – apkārtnes lielākās pilsētas. Policija patrulēja arī Mansfīldas kaimiņpilsētā Sutonā, kur tāpat dzīvo imigranti, tostarp no Latvijas.

Piekauj polietes

Ogrēnietis kopā ar draugiem jau bija aizturēti, kad visu trīs angļa nonāvēšanā vainoto vīriešu dzīvesvietu adreses tika publicētas internetā. Tāpēc viņu tuvinieki policijas apsardzībā tika aizvesti uz pagaidu dzīvesvietām citās pilsētās. Savukārt nākamajās brīvdienās Mansfīldā pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji smagi piekāva četras polietes. Tas notika publiskā vietā – netālu no Mansfīldas autoostas, pie veikala. Vēl viens poļu jaunietis tika piekauts, ejot rīta agrumā uz darbu. Viņš gan tika cauri ar asiņojošu degunu un nobrāztu plecu.

Mēnesi pēc angļu puiša nāves un pret imigrantiem pasludinātā kara nu iestājies klusums, un informācijas par jauniem upuriem nav bijis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu