Riteņu bloķētājam "EuroParking" draud Ls 1000 sods ik nedēļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) plāno sākt piespiedu izpildes procesu pret vairāku Rīgas autostāvvietu apsaimniekotāju SIA "EuroParking", kurai augustā tika aizliegts īstenot agresīvu komercpraksi un noklusēt maksu par autostāvvietu, kā arī līdz līgumsodu samaksai uzlikt riteņu bloķēšanas iekārtas.

Iesaistīs policiju

PTAC konstatējis, ka "EuroParking" nepilda aizliegumu, un tāpēc vispirms PTAC paredzējis sūtīt uzņēmumam brīdinājumu, bet pēc tam vai nu ik nedēļas piemērot 1000 latu sodu, vai arī sākt tieša spēka lietošanu, kas, ņemot vērā iepriekšējo praksi, būtu uzdot

Valsts policijai veikt darbības, lai patērētāju automašīnām netiku likti riteņu bloķētāji vai lai panāktu riteņu bloķētāju noņemšanu,

informēja PTAC pārstāve Ilze Žunde.

Viņa uzsvēra, ka agresīvas komercprakses īstenošanu līdz šim PTAC ir konstatējis tikai to komersantu - maksas autostāvvietu pakalpojumu sniedzēju - darbībā, kuru valdes loceklis ir arī "EuroParking" valdes loceklis. PTAC konstatējis, ka "attiecīgā persona, vairākkārt reģistrējot jaunas komercsabiedrības, nelabticīgi mēģina izvairīties no PTAC pieņemto lēmumu izpildes".

Pēc "Firmas.lv" pieejamās informācijas uzņēmuma vienīgais īpašnieks un valdes loceklis ir Daniels Kominars, kurš iepriekš bijis arī SIA "Parking Service" valdē, bet joprojām ir "Parking Service Latvija" valdes loceklis. Tieši ar šiem uzņēmumiem PTAC iepriekš bija radušās domstarpības par automašīnu novietošanu un sodu iekasēšanu, turklāt PTAC "Parking Service Latvija" noteica 5000 latu sodu. To apstiprināja arī Žunde.

Informē Ģenerālprokuratūru

Viņa sacīja, ka PTAC radušās aizdomas par vairāku Krimināllikumā noteikto noziedzīgo nodarījumu sastāva pazīmēm gan šā uzņēmuma valdes locekļa, gan atsevišķu ar viņu saistīto komersantu darbībās,

par ko PTAC ir informējis ne tikai Valsts policiju un atbildīgo apgabala prokuratūru, bet arī Ģenerālprokuratūru.

Žunde informēja, ka galalēmums "EuroParking" lietā vēl nav pieņemts un šobrīd PTAC arī nevar prognozēt pieņemšanas datumu, jo ir pieprasīta papildu informācija un nav zināms tās sniegšanas termiņš.

Tāpat "EuroParking" Administratīvajā rajona tiesā bija apstrīdējis PTAC piemēroto pagaidu noregulējumu, ar kuru PTAC atzina par negodīgu un aizliedza uzņēmuma īstenoto komercpraksi, taču tiesa pagājušajā nedēļā to atstājusi spēkā.

Atzīst par negodīgu praksi

Jau ziņots, ka PTAC atzina par negodīgu un aizliedzis "EuroParking" īstenot šādu komercpraksi, jo konstatēts, ka uzņēmuma maksas autostāvvietās nav sniegta pilnīga informācija. Savukārt gadījumos, ja patērētāji nav samaksājuši par autostāvvietu, automašīnām tiek uzliktas riteņu bloķēšanas iekārtas, kas netiek noņemtas līdz brīdim, kad patērētājs ir samaksājis līgumsodu.

Pēc "Firmas.lv" pieejamās informācijas, 2011.gada 28.aprīlī reģistrētā "EuroParking" pilnībā pieder Kominaram.

Firmai reģistrētas desmit autostāvvietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu