Slepkavībā apsūdzētais nespēj noticēt, ka ir attaisnots (133)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV video

Ārkārtīgi reti ir gadījumi, kad par slepkavību apsūdzētajam viena tiesa piespriež bargu cietumsodu, bet otra - pilnībā attaisno. Tā tas notika pirms divām dienām, kad Augstākā tiesa lēma tiesas zālē atbrīvot vīrieti, kurš apsūdzēts par Saulkalnes veikala pārdevējas slepkavību, ceturtdien ziņoja LTV raidījums «Panorāma».

Šis spriedums ir pilnīgi pretējs tam, ko lēma pirmās instances tiesa, kas viņu atzina par vainīgu slepkavībā un piesprieda 15 gadu ilgu cietumsodu. Spriedums vēl nav stājies spēkā, un to var vēlreiz pārsūdzēt.

To prokuratūra izlems tad, kad būs pieejams pilns tiesas spriedums, kura joprojām nav. Līdz ar to nav zināmi attaisnojošā sprieduma argumenti.

Tikmēr nupat no cietuma izlaistais Aleksejs Šarovs, kurš tur pavadījis trīs gadus, intervijā «Panorāmai» atzina: «Kad tiesnesis lasīja pēdējos vārdus, es viņu nedzirdēju. Tulkotāja pateica: Aleksej, jūs esat brīvs, es jūs apsveicu! Stāvēju pie apsūdzēto sola, vēl piegāju pie apsarga, lai viņš man uzliek rokudzelžus, bet viņš man saka: tu esi brīvs, tu vari brīvi iet. Es biju šokēts.»

Kāpēc viņš tika aizturēts pēc pārdevējas slepkavības, to Aleksejs nezinot.

Viņš intervijā atklāj, kur un kā ticis aizturēts. Tiesā viņš nav atzinis savu vainu slepkavībā, taču pirmstiesas izmeklēšanā gan bija uzrakstījis atzīšanos. Cietuma kamerā no viņa tikusi «izsista vaļsirdīga atzīšanās». «Precīzāk - mani sita, bet es pēc slimnīcas un operācijas nevarēju pretoties,» sacīja Aleksejs. Sitēji bijuši četri vai pieci ieslodzītie.

Ja attaisnojošais spriedums stāsies spēkā, Aleksejs pieprasīs kompensāciju no valsts. «Esmu nevainīgs un trīs gadus esmu pavadījis cietumā ne par ko, tikai esmu izpostījis veselību, tiku sagrauts morāli. Tur bija ļoti grūti,» norādīja Aleksejs, kurš pirmo reizi dzīvē bija notiesāts.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (133)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu