Par vardarbību pret zīdaini mātei nosacīts sods (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/gnardelli

Jelgavas tiesa vakar izskatīja krimināllietu, kurā apsūdzēta sieviete par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu savam trīs mēnešus vecajam zīdainim Platonē. Mātei tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trīsarpus gadiem.

Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Šmēdiņa informēja, ka tiesa apsūdzēto Nadeždu Lāci atzina par vainīgu nozieguma izdarīšanā pēc Krimināllikuma 125.panta 2.daļas 8.punkta - par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu personai bezpalīdzības stāvoklī.

Apsūdzētā tiesas sēdē savu vainu atzinusi.

Tiesa mātei par zīdaiņa savainošanu piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz četriem gadiem, soda izciešanā ieskaitot apcietinājumā pavadīto laiku.

Drošības līdzeklis no apcietinājuma tika mainīts uz uzturēšanos noteiktā vietā. Apsūdzētā tiesas zālē tika atbrīvota no apcietinājuma.

Spriedumu iespējams pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Apsūdzētās advokāts Pāvels Pilāts, vaicāts par pārsūdzēšanas iespējamību, pa tālruni šādu informāciju atteicās komentēt.

Sākotnēji šo lietu bija plānots skatīt šodien, taču pēc tiesneses ierosinājuma novembrī sēde tika pārcelta par vienu dienu agrāk - 29.novembri -, kam visas puses piekrita, informēja Šmēdiņa.

Met zīdaini uz grīdas

Kā ziņots, 28.jūlijā no Jelgavas novada Platones pagasta ar smagu galvas traumu Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā tika nogādāts šā gada aprīlī dzimis mazulis. Zēna tēvs mediķiem bija paudis aizdomas, ka, iespējams, viņu esot situsi māte. Augusta sākumā kā aizdomās turētā tika aizturēta un apcietināta mazuļa māte. Policija bija arī informējusi bāriņtiesu.

26.oktobrī Jelgavas prokuratūras prokurore šo krimināllietu nodeva tiesai.

Saskaņā ar lietas materiāliem sadzīviska konflikta laikā māte dusmu lēkmes laikā savu mazuli bija nometusi uz grīdas. Bērns vispirms ar galvu atsities pret veļas mazgājamo mašīnu, bet pēc tam nokritis uz grīdas, kā dēļ tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bīstami dzīvībai.

Apsūdzētajai tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Sākotnējā izmeklēšanas stadijā lietā netika precizēts nodarījumam atbilstošais pants Krimināllikumā, jo

mazulis bijis ļoti smagā stāvoklī un pastāvēja bažas, vai notikušo nebūs jāklasificē kā slepkavību, taču mazulis izdzīvoja,

viņa stāvoklis uzlabojās, tāpēc apsūdzība celta par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas izdarīta pret personu bezpalīdzības stāvoklī.

Jelgavas novada bāriņtiesas locekle Platones pagasta pārvaldē Ineta Ozoliņa apstiprināja, ka šī ģimene jau iepriekš bijusi gan bāriņtiesas, gan sociālā dienesta uzmanības lokā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu