Zīdainis izkrīt no pašgatavota šūpulīša (23)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar Kurzemē un Vidzemē no augstuma krituši divi trīs mēnešus veci zīdaiņi, gūstot galvas traumas, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Kurzemē trīs mēnešus vecs zīdainis šūpots no auduma izveidotā šūpuli no kura izkritis. Kritienā bērns guvis galvas traumu un nogādās slimnīcā.

Savukārt Vidzemē trīs mēnešus veca meitenīte nokritusi no dīvāna, gūstot galvas traumu. Arī šis zīdainis nogādās slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī divi bērni saindējušies arī ar medikamentiem, stāstīja Bukša. Kurzemē divus gadus vecs puisītis ticis pie medikamentiem un apēdis vairākas tabletes, kā rezultātā saindējies ar medikamentiem un nogādāts slimnīcā.

Zemgalē kāda piecus gadus veca meitenīte piekļuvusi pie sava vecātēva medikamentu plauktiņa un arī apēdusi vairākas tabletes, gūstot saindēšanos ar medikamentiem un ārsti cirtušo nogādājuši slimnīcā.

Kāda četrus gadus veca meitene vakar nonākusi slimnīcā ar smadzeņu satricinājumu pēc tam, kad viņu aizķēris velosipēdists un meitene šīs sadursmes rezultātā kritusi.

Kurzemē cietis arī kāds 12 gadus vecs pusaudzis, kurš, lēkājot pa siena ruļļiem, nokritis un guvis rokas lūzumu un sasitumus. Mediķi puisi nogādājuši slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis 1263 izsaukums un no tiem 145 izsaukumi bija saistīti ar traumām. Kā norādīja Bukša, nopietnas un smagas traumas aizvadītajā diennaktī nav bijušas.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu